Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mitől van a vályogházban...

Mitől van a vályogházban ammónia vagy szalmiákszesz szag?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem agy vályogházat, de hiába szellőztetem akkor is egy fura szag van benne, ami az ammónia vagy a szalmiákszesz szagára emlékeztet. Mitől lehet ez, és mit lehet ellene tenni?

2017. aug. 30. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem, a patkány nem jelöl, legalábbis nem úgy, mint az ivartalanítatlan kanmacska.

"A mellső lábak dörgölése valamihez - terület, tárgy megjelölésére szolgál."

Forrás:

[link]

2017. aug. 31. 19:39
 12/15 anonim ***** válasza:

5. vagyok. Ami ötletem még nekem támadt, mielőtt most elolvastam az új fejleményeket, hogy nem volt-e ott valamilyen vegyszeres irtás. Én rovarirtásra gondoltam (az előző tulaj jóvoltából, hogy valahogy nézzen ki a ház), de írtad, hogy vannak patkányok, hát nem volt-e patkányirtás, és nem a vegyszer szaga-e.

Az OSB lappal kapcsolatban (nem értem, miért kell olyat a padlóra tenni), alulról vizesedhet a vályogház, ennek olvass utána. Úgy megy, hogy a vályog ugye egy szellőző anyag, meg lélegzik, meg mindent csinál, de ha az alja beton, vagy döbbenetemre olvastam, hogyha csak betonjárda van az udvaron a ház mentén, a beton lezárja a talajréteget és felnyomja a párát a falakba. Tehát a kérdés, mi van az OSB lap alatt, ami ráadásul írod, hogy mállik, tehát mégiscsak van nedvesség és rohadás. Ehhez kapcsolódva jut eszembe, hogy az OSB lap egy ragasztóval bekevert faanyag ha nem tévedek, víz hatására azaz nedvesség hatására ami alulról jön, ennek a lapban lévő ragasztónak is lehet ilyen szaga (a rohadás következtében). Azt mindenképpen fel kell szedni. Párezer forintért lehet venni falnedvesség mérőt, javasolnám, mert a vályog helyreállításához nem mindenki ért, úgyhogy jobb, ha te veszed kézbe a dolgot. Úgy kell helyrehozni, hogy a keletkező pára ne veszélyeztesse a falakat, mert akkor az visszatérő probléma lesz. Nyilván lehet, nem mindenkinél jön elő, mert fentebb valaki ezt a betonozós megoldást írta, de hosszú távon mégiscsak ez a legkifizetődőbb.

2017. szept. 1. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Pont nem OSB van a padlón, hanem furnér.

Az ázott OSB-nek nincs szaga, az ázott furnérnak húgyszaga van.

2017. szept. 1. 21:55
 14/15 Török József Gyula 2 válasza:
Én valahol azt olvastam , hogy a vályog házakat rossz ötlet betonozni . Kicserélni a deszka padlót betonra . Mert a vályog nagy ellensége a nedvesedés . A lakás pára tartalma ( részben ) elszívja a padló . El mondom ha reggel elmegyek valahova és este haza jövök , dohos, vizes ? szagot érzek nálam . Nem tudom hogy ez a vályog adottsága , vagy valami másból ered . Azt tudom mondani hogy gyakori szellőztetéssel mérsékelhető a szag . És oda kell figyelni a víz ( csapadék )elvezetésre is . Dunaföldváron laktam egy ideig és nem értettem hogy télen miért talicskázzák ki a havat az udvarokról . Aztán megértettem . Azért mert ha olvad ne áztassa a ház falát . Az még talán ide tartozik hogy a szomszédom a közös falhoz építette a fürdő szobáját és eláztatta a falat egyszer . Majd szóltam neki , megcsináltatta . Ezt követően az én felemről kiszedtem a falat ameddig penészes volt és bedrótozva cementesen vissza lett vakolva és festve . Lehet hogy még mindig ettől érzek néha szagot ?
2018. jún. 4. 10:16
 15/15 Török József Gyula 2 válasza:
Már írtam hogy utána néztem a beton padlónak . Egy szakember írta . A régi deszka padlót nem szabad betonra cserélni . Ha már nem tetszik , akkor rá kell szegelni új deszka padlót . Mivel a padlón keresztül is szellőzik . Ezért nem jó semmi olyan megoldás ami le zárja a szellőzést osd lap , furnér lap , stb . Ez az én véleményem , lehet hogy tévedek mivel városban nőttem fel .
2018. jún. 4. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!