Mitől van a vályogházban ammónia vagy szalmiákszesz szag?
Nem, a patkány nem jelöl, legalábbis nem úgy, mint az ivartalanítatlan kanmacska.
"A mellső lábak dörgölése valamihez - terület, tárgy megjelölésére szolgál."
Forrás:
5. vagyok. Ami ötletem még nekem támadt, mielőtt most elolvastam az új fejleményeket, hogy nem volt-e ott valamilyen vegyszeres irtás. Én rovarirtásra gondoltam (az előző tulaj jóvoltából, hogy valahogy nézzen ki a ház), de írtad, hogy vannak patkányok, hát nem volt-e patkányirtás, és nem a vegyszer szaga-e.
Az OSB lappal kapcsolatban (nem értem, miért kell olyat a padlóra tenni), alulról vizesedhet a vályogház, ennek olvass utána. Úgy megy, hogy a vályog ugye egy szellőző anyag, meg lélegzik, meg mindent csinál, de ha az alja beton, vagy döbbenetemre olvastam, hogyha csak betonjárda van az udvaron a ház mentén, a beton lezárja a talajréteget és felnyomja a párát a falakba. Tehát a kérdés, mi van az OSB lap alatt, ami ráadásul írod, hogy mállik, tehát mégiscsak van nedvesség és rohadás. Ehhez kapcsolódva jut eszembe, hogy az OSB lap egy ragasztóval bekevert faanyag ha nem tévedek, víz hatására azaz nedvesség hatására ami alulról jön, ennek a lapban lévő ragasztónak is lehet ilyen szaga (a rohadás következtében). Azt mindenképpen fel kell szedni. Párezer forintért lehet venni falnedvesség mérőt, javasolnám, mert a vályog helyreállításához nem mindenki ért, úgyhogy jobb, ha te veszed kézbe a dolgot. Úgy kell helyrehozni, hogy a keletkező pára ne veszélyeztesse a falakat, mert akkor az visszatérő probléma lesz. Nyilván lehet, nem mindenkinél jön elő, mert fentebb valaki ezt a betonozós megoldást írta, de hosszú távon mégiscsak ez a legkifizetődőbb.
Pont nem OSB van a padlón, hanem furnér.
Az ázott OSB-nek nincs szaga, az ázott furnérnak húgyszaga van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!