Lakásvásárlásnál ha részletfizetést kérek az illeték megfizetésre, mennyit szoktak adni?
Sokkal kevesebbre számítottam, 720.000 forintot kell majd kifizetnem. Egyszerűen nincs ennyi pénzem, kb. 200.000-rel számoltam. Még ha egy évre is adják, nem tudok egyedülállóként havi 60 ezret félretenni :(
Van rá esély, hogy 4-5 évre adják?
amúgy próbálkozni lehet több részlettel és mérsékléssel. A kérelembe kb azt is bele kell írni,hogy hányszor mész 1 nap wc-re.
Vannak nyomtatványok rá a neten
Mi az hogy "kevesebbre számoltál"? Az illeték 4% ( 1 milliárd forintig), ebből nem nehéz előre kiszámolni mennyit kell majd fizetned. Persze vannak korrekciós tényezők, de azok sem bonyolultak, és 1000 ingyenes oldal van, ahol az adatokat beírva megtudod előre a pontos összeget.
Alapesetben 200 000 Ft egy 5 milliós ingatlan illetéke lenne, 720 000 pedig egy 18 milliósé. Azért nem kicsi a különbség!
A NAV-tól kérhetsz részletfizetést, ezt automatikusan megadják, de az maximum 6 havi részletet jelent.
Vagy kérhetsz fizetési könnyítést. Ezt egyénileg bírálják el, és több adatot kell igazolni hozzá.
Itt vannak a szabályok:
Kérelmet innen tölthetsz le:
Attól függ, hogy könnyítést vagy automatikus részletet akarsz, az első vagy a második nyomtatványt.
Azért 18 millás ház vásárlásnál szerintem gyenge duma lesz a "kevesebbre számítottam", de sok sikert!
3 levelet yzoktunk küldeni a T. Hatóságnak:
1.-Kérem az illeték elengedését(jó sok érvet felsorolsz+sírás rívás, bevétel-kiadás levezetés.Mi ilyeneket írtunk hogy "itthon maradtunk, mert mi Magyaországon képzeljük el a családalapítást bla-bla-bla)
Nemleges válasz esetén jöhet a második.
2-Kérem az illeték mérséklését(bevétel-kiadás levezetés "nem kibújni akarok a fizetési kötelezettség alól csak legyenek kedvesek méltányolni hogy...)
Erre mindegy mi a válasz igen vagy nem,DE CSAK AZ ELSŐ KÉT LEVÉL UTÁN, A HARMADIKKAL KÉRED A RÉSZLETFIZETÉST!
Sok sikert!
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
Tudom, hogy ezt megnézhettem volna előre, de tavaly majdnem vettem egy lakást, ami 15M alatt volt, és arra sokkal kevesebb lett volna az illeték :(
Nem tudtam, hogy 15M fölött nem 2, hanem 4%-ot kell fizetni. Pedig első lakás, és 35 év alatti vagyok.
Viszont 15M-ért kb már semmit nem lehet venni, szóval ez a kedvezmény a mostani árak mellett már semmit nem ér.
12M forintom volt, amit 30 éves koromra össze tudtam szedni + a családom segített. A többi hitel.
Nem volt más választásom, ennél olcsóbban nem tudtam venni a környéken és az idős szüleim közelében akartam maradni.
Eltelt közel 2 hónap a kérdésed óta,a befizetés is már marha rég lejárt ha már megtudtad,hogy mennyi is az annyi..a kérelmet már vagy 800000 szer meg kellett volna írnod ennyi idő alatt és már a választ is megkaptad volna az összesre.
De a kérdésedből úgy tűnik,hogy még neki se kezdtél...
most akkor??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!