Budapestiek többsége azért engedheti meg magának a saját lakást mert megörökölték?
#1-es igazad van, csak azt felejted el, hogy akik albérletben élnek, azok is valaki magántulajdonában vannak.
A válaszod másik fele viszont tökéletes.:)
Kérdező, ha engem kérdezel én budapesti 127m2-es, centrumban levő, magántulajdonú lakással rendelkezem, amit 35 éves részletre vettem az önkormányzattól.
Nem nyertem és nem örököltem.
Folyamatosan lehet Budapesten is lakást venni, - önkormányzatoktól is - csak hitelképesnek kell lenned!
2-es vagyok
Vannak önk. pályázati lakások, amik "csak" felújítási kötelezettségbe kerülnek.
Vannak eladó önk. lakások, ezeket piaci értéken adják, de sok esetben adnak részletfizetési lehetőséget.
Vannak olyan lakások, amiket a bentlakó bérlő kedvezményesen megvehet.
Én úgy vettem a lakásom, hogy vettem egy kis értékű ingatlant, de jó környéken.
Feladtam egy hirdetést, hogy ezt elcserélném MEGVÁSÁROLHATÓ (!) önk. lakásra, - ez fontos, mert nem mindegyik megvásárolható - elcseréltük, én bentlakóként, nagyon jó áron és mint írtam részletre megvettem a kecót.
Így leírva egyszerű, de kb. 3 évembe telt ennek a leszervezése, miközben nagyon észnél kellett lenni, hogy tényleg megvásárolható legyen, ezért az önkormányzatnál is mindennapos látogató voltam.
Arra persze nem számíts, hogy mindezt pénz nélkül megúszod.
A vidéki ingatlant vettem 5 millióért és a pesti lakásom bentlakó bérlőként majdnem 10 millióba került, de ezt részletekben kell fizetnem.
Tehát gyakorlatilag egy középkategóriás falusi ház árán vettem.
Az más tészta, hogy most 60milliót ér, ha csak 450ezerrel számolom négyzetméterét, ami azon a környéken nagyon kedvező ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!