Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy eladott lakást/házat...

Egy eladott lakást/házat mennyire "illik" lecsupaszítani?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, de kissé zaklatott vagyok.

Megvettünk egy házat ingatlanos nélkül egy családtól. Mai napon költöztünk, várnunk kellett rájuk néhány hetet, ők hétvégén költöztek ki.

azon nem lepődtem meg, hogy pl. a függönykarnisokat elvitték, de hidegzuhanyként ért, hogy a csillárok, lámpák helyén 1-1 villanykörte van, fürdőből, és a külön kialakított mellékhelyiségből hiányzik a mosdó...

Ezt így szokás csinálni? Meglepett, mert nem közölték előre, hogy úgy készüljünk, ezeket a dolgokat elviszik.

2017. júl. 4. 17:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó: egyáltalán nem aljasság egy jó konyha 2 milliónál kezdődik persze hogy nem fogja otthagyni ha nem képezi az adásvételi szerződés részét a konyhabútor és az elektronikai eszközök is.

Egy normál szerződésbe csak a ház és a szaniterek tartoznak bele, semmi más!

2017. júl. 5. 13:34
 22/27 anonim ***** válasza:
85%

Minden ami rögzítve van a házban, az a ház része. A kérdés miatt utána olvastam egy kicsit, mert engem is érdekelt. Azt írták, hogy a szerződések nem térnek ki rá, de a bírói gyakorlat szerint a csillár például a ház része.

Nyilván én sem hagynám ott a nagymamám csillárját, de megbeszélném a vevővel előtte.

Szerintem ott kezdődik a baj, hogy ezekről a dolgokról nem esik szó. Azután meg kiderül, hogy mást gondolt az eladó és mást a vevő. Ha szó esik az ingóságokról, akkor világosan kiderülne, hogy kinek mi a szándéka.

Egyébként vettünk már lakást, ahol még a laminált padlót is felszedték. Bár amilyen állapotban volt, nem kár érte. Na ez az aljasság csúcsa! Miért nem viszi a cserepet a tetőről mert jó lesz az még valamire, nemde?

2017. júl. 5. 14:15
 23/27 anonim ***** válasza:
77%

"Utolsó: egyáltalán nem aljasság egy jó konyha 2 milliónál kezdődik persze hogy nem fogja otthagyni ha nem képezi az adásvételi szerződés részét a konyhabútor és az elektronikai eszközök is. "

A beépített dolgoknál az a gyakorlat, hogy marad. És igen, pont azért, mert az a ház része és két millió forint.

Ha el akarja vinni, akkor mondja és máris elgondolkodhatok, hogy egy barlanggá csupaszított valami megér-e nekem annyi pénzt.

2017. júl. 5. 14:31
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. :) Hááát, hogy őszinte legyek, nagyon ostobának érzem magam, de tényleg ez a csillár/lámpa dolog valahogy nekem nem volt kérdéses. Úgy gondoltam, a ház része, mint bármi, ami a ház "működését szolgálja", pl. radiátorok, mosdó. De rendben van, vigye magával, majd veszek újakat mindenhova. A konyha kérdésben könnyen meg tudtunk egyezni, erről esett is szó. Neki sem beépített bútor, és gépezet volt, nekem sem, így mindenki maradt a sajátjánál. Habár ő rákérdezett, szeretném-e ha itt hagyná. Viszont a mosdó, és a törölközőszárító radiátor elvitelét én túlzásnak érzem. Mert hát akkor hol van ennek a vége? Ennyi erővel leszerelhette volna az összes radiátort, vihette volna a wc csészét, piszoárt, stb. Szóvá is tenném, ha tudnám... Tegnap óta próbálom a kedves eladót elérni, egyszer kinyomott, 3 alkalommal pedig nem vette fel. Azt hiszem ő is érzi, hogy ez így nem volt teljesen fair.
2017. júl. 5. 19:30
 25/27 anonim ***** válasza:
35%
Általában a beépített dolgokat (mosdó, konyhabútor) ott hagyják, a leszerelhetőek (csillár, karnis) meg nem.
2017. júl. 5. 19:37
 26/27 anonim ***** válasza:
82%

Azért nagyon nem mindegy, hogy milyen az a csillár, vagy bármi.

Én például elvittem a csillárokat. Bár a vevő tudta, mert rákérdezett, hogy a csillárok maradnak, mert tetszik neki. Közöltem, hogy nem maradnak.

Art deco stílusú a berendezésem, és elhiheted, hogy hónapokig keresgéltem, és nem kevés pénzt fizettem érte.

[link]

[link]

A fürdőben a csap szelepet is elvittem de vettem sima egyszerűt

Én ezt nem hagytam ott

[link]

de itt is vettem sima egyszerűt..

Nagyon nem mindegy, hogy milyen csillár, milyen bútorok stb..

2017. júl. 5. 20:06
 27/27 anonim ***** válasza:
88%
Na amúgy legalább annyi előnyre volt a kérdésnek, hogy most már tudom, hogy minden totál egyértelmű dolog kapcsán írásban kell megegyezni az eladóval. Az idióták bármire képesek.
2017. júl. 6. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!