Egy eladott lakást/házat mennyire "illik" lecsupaszítani?
Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, de kissé zaklatott vagyok.
Megvettünk egy házat ingatlanos nélkül egy családtól. Mai napon költöztünk, várnunk kellett rájuk néhány hetet, ők hétvégén költöztek ki.
azon nem lepődtem meg, hogy pl. a függönykarnisokat elvitték, de hidegzuhanyként ért, hogy a csillárok, lámpák helyén 1-1 villanykörte van, fürdőből, és a külön kialakított mellékhelyiségből hiányzik a mosdó...
Ezt így szokás csinálni? Meglepett, mert nem közölték előre, hogy úgy készüljünk, ezeket a dolgokat elviszik.
Utolsó: egyáltalán nem aljasság egy jó konyha 2 milliónál kezdődik persze hogy nem fogja otthagyni ha nem képezi az adásvételi szerződés részét a konyhabútor és az elektronikai eszközök is.
Egy normál szerződésbe csak a ház és a szaniterek tartoznak bele, semmi más!
Minden ami rögzítve van a házban, az a ház része. A kérdés miatt utána olvastam egy kicsit, mert engem is érdekelt. Azt írták, hogy a szerződések nem térnek ki rá, de a bírói gyakorlat szerint a csillár például a ház része.
Nyilván én sem hagynám ott a nagymamám csillárját, de megbeszélném a vevővel előtte.
Szerintem ott kezdődik a baj, hogy ezekről a dolgokról nem esik szó. Azután meg kiderül, hogy mást gondolt az eladó és mást a vevő. Ha szó esik az ingóságokról, akkor világosan kiderülne, hogy kinek mi a szándéka.
Egyébként vettünk már lakást, ahol még a laminált padlót is felszedték. Bár amilyen állapotban volt, nem kár érte. Na ez az aljasság csúcsa! Miért nem viszi a cserepet a tetőről mert jó lesz az még valamire, nemde?
"Utolsó: egyáltalán nem aljasság egy jó konyha 2 milliónál kezdődik persze hogy nem fogja otthagyni ha nem képezi az adásvételi szerződés részét a konyhabútor és az elektronikai eszközök is. "
A beépített dolgoknál az a gyakorlat, hogy marad. És igen, pont azért, mert az a ház része és két millió forint.
Ha el akarja vinni, akkor mondja és máris elgondolkodhatok, hogy egy barlanggá csupaszított valami megér-e nekem annyi pénzt.
Azért nagyon nem mindegy, hogy milyen az a csillár, vagy bármi.
Én például elvittem a csillárokat. Bár a vevő tudta, mert rákérdezett, hogy a csillárok maradnak, mert tetszik neki. Közöltem, hogy nem maradnak.
Art deco stílusú a berendezésem, és elhiheted, hogy hónapokig keresgéltem, és nem kevés pénzt fizettem érte.
A fürdőben a csap szelepet is elvittem de vettem sima egyszerűt
Én ezt nem hagytam ott
de itt is vettem sima egyszerűt..
Nagyon nem mindegy, hogy milyen csillár, milyen bútorok stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!