Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik lakás ér többet? Ti...

Melyik lakás ér többet? Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

1. 35nm másfél szobás, nincs erkély

2. 28nm garzon erkéllyel

Mindkét lakás felújtott, ugyanannyira van jó helyen. Egy árban adják és a döntésben kellene segítség. Párommal és kiskutyánkkal költöznénk, egyelőre még nincs terve gyerekvállalás. Ti melyiket ajánljátok inkább?

2017. jún. 28. 00:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz érveket írni, mert ha beleszerettél egy lakásba, akkor a racionális érvek alig hatnak rád. Én januárban vettem lakást, persze néztem az észérveket is, de amikor beléptem megnézni egy-egy lakást, hagytam magamon elhatalmasodni az érzést, vajon hogyan érzem magam benne, mik az első benyomásaim, mit súg a szívem. Ez azért nem elhanyagolható.

Nálam alap volt az erkély, az erkély nélkülieket meg sem néztem. Előtte is erkélyesben laktunk, nekem hatalmas dolog. Ki lehet ülni enni, beszélgetni, teregetni a szabadba, virágokat kitenni, otthonossá tenni. Jó időben napozni, olvasgatni. És nem kell elmenni otthonról, mindezt úgy teheted. Viszont az egy szoba nagyon kevés, bár nektek kell tudni, hogy elvonulósak vagytok-e. Én olykor szeretek átmenni a másik szobába, zenét hallgatni, olvasni, egyedül lenni. Ez itt nem megvalósítható, na meg az sem valami kényelmes, hogy mindig a nagyszobában kell enni.

A harmadik emelet nagyon rázós lift nélkül, gyerekesek, 50 év felettiek eleve kizárják, szóval eladásnál ez értékcsökkentő, nem is kicsit.

Amit most vettünk, nálunk is étkezőnek használták a hálószobát, igaz, nálunk parketta van, de a hidegburkolat is megoldható egy szép szőnyeggel. Mi befalaztuk a konyha és a volt étkező közötti falat, szuper háló lett belőle.

Neked kell dönteni, ti laktok majd benne.:)

2017. jún. 28. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én évekig laktam egy kéterkélyes panelben, keleti illetve délnyugati fekvéssel. Mikor megvettük, tervezgettem, milyen jó lesz, akár délelőtt, akár délután kiülhetünk, ott ehetünk is, stb. Soha, egyszer nem ültünk ki, csak ruhaszárításra használtam.

A mostani házunkban van egy hatalmas terasz, meg egy hatalmas erkély az emeleten, nagyon ritkán ülünk ki, pl. hétvégén, ha jön a család, a teraszon ebédelünk, az erkélyre még sosem ültünk ki. Szóval nem biztos, hogy annyira sokat ér. Ha lakótelepen van a lakás, a szomszédok a "szátokba" látnak, még beszélgetni sem lehet igazán, mert minden szót hallanak....

Próbálj a racionális érvekre hallgatni, a liftes házban lévő másfél szobást később eladni is könnyebb lesz.

A másfél szobásban még az is jó, hogy legalább valamennyire el lehet különülni, vagy pl. egy esetleges betegségnél a beteg is tud valahol nyugalomban gyógyulni.

Nincs gond, ha kicsit később keltek, egy esetleges korai vendéget nem az ágyazatlan szobába kell bevezetni, stb.

2017. jún. 28. 16:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is a másfél szobásat választanám. A másik épületben a többi lakó tényleg kint ücsörög az erkélyen vagy inkább csak tárolásra használja?
2017. jún. 30. 07:40
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én másfél szobás erkélyeset választanék, még akkor is, ha felújításra szorul. Keresnék a helyetekben egy ilyet. Kiskutyával kettőtöknek kevés lesz a garzon, ha pedig folyamatosan újítgatjátok a másfeleset, eladáskor bejön az ára.
2017. jún. 30. 14:15
 15/15 anonim ***** válasza:

ahol most lakom az 35nm masfel szoba, van lift

ujepitesu

nalam terasz is van, meglepoen nagy kb 10nm

tapasztalatom eddig: nem tudom elkepzelni az eletem -1 szobaval. mint egy kis cella vagy annal is rosszabb

lift -a munkasok elso kerdese volt van-e lift a lakasban a szerelesek miatt, a butorszallitas miatt, a legkondi beszerelese stb.

illetve naponta tobbszor jovok le/fel (bolt, postalada, szemetes, fitness stb.) estere bedagadna a labam a rengeteg lepcsozestol

terasz: errol annyit, hogy kb. 10 honapja lakom itt es 10x leptem ki a teraszra 10 percre korbenezni

+1 alkalommal felmostam

2017. júl. 1. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!