Mit tudnátok tanácsolni? Albérletben lakom és szeretnék saját lakáshoz jutni.1 milliò Ft tőkém van és havonta 120 ezer Ft részletfizetést tudnék vállalni. Hitelt nem kapok.
Éppen ezért alkalmaz számos munkáltató olyat, akinek nem kell ilyen térítést adnia.
És honnan szoptad, hogy pont az ő mukahelye nem fizeti ki?
Akkor megveszi a havi 5000 Ft-os vonatbérletet vagy HÉVbérletet, míg az albérleten spórol 45-öt, ba..zameg.:)
Vagy keres Bp-en olcsót, ami neki jó közlekedésnél van a munkahelyéhez, van ott is. Hadd ne szopjam márki a konkrétumot a kisujjamból, amikor nem ismerem az életét, jó?:)
A munkáltató nem gyakorol kegyet, mert a dolgozók közlekedését mérlegkor az adóalapjából költségként levonhatja, ergo nem károsul, ha vidéki munkaerőt foglalkoztat.
Kérdező!
Én adtam már el házamat részletre, de az elsődleges szempontom az volt, hogy csak olyannal kötök üzletet, aki hitelt is kaphatna.
Aki BAR listás, azzal már a bankok megjárták.
Ha nekem nem fizet, magánszemélyként még korlátozottabbak a lehetőségeim, tehát kizárt.
Ha meg azért nem kapsz hitelt, mert tele vagy hitelekkel, akkor meg azért vagy esélytelen a fizetéssel.
Szóval, sok lehetőséged nincs, vagy gyűjtesz még vagy 10 évig, vagy veszel egy nem túl jó környéken egy vályogházat.
Én 50 km-re lakom a Keleti pályaudvartól (Budapesttől 35 km-re) 40 perc alatt van bent a vonat.
Hamarabb, mint ahogy be lehet jutni a külső kerületekből a centrumba.
De ennyi pénzből sajnos még felénk sem kapsz semmit, a régi parasztházak 4-5 millió körül vannak.
Budapest belvárosban dolgozom, Martonvásáron lakom, vonattal + roller előbb ben vagyok a belvárosi munkahelyemen, mint akik kocsival járnak aglomerációból.
És én nem a dugóban veszítem az idegsejtjeimet, hanem olvasok, képzem magam a vonaton...
Itt egész "olcsón" lehet már házakat venni Bp-hez képest... de ha hitelt nem kapsz, akkpr lövésem nincs, hogy gondolod a részletfizetést...
Imádom, hogy mindenhova leírod ezt a tanácsot. Azt viszont nem értem még mindig, hogy szerinted milyen jogon várhatja el valaki, hogy a szülei eladják miatta a házukat, amiért ők dolgoztak meg, és kisebbe költözzenek?
Pofám leszakad komolyan.
Már korábban is leírtad a tanácsodat, hogy a szülők költözzenek kisebb házba, ha a gyerek elköltözött, de ennek nincs értelme. Egy ingatlan értékét nem kizárólag a mérete határozza meg. Ha egy 100 nm-es házból 90 nm-es házba költözöl, nem lesz automatikusan 10%-kal olcsóbb. Egy kisebb ház simán lehet drágább is, az ár függ az elhelyezkedéstől, építési módtól és rengeteg mindentől.
Ezen kívül még egy csomó oka lehet, hogy nem akarják eladni a szülői házat. Pl. vannak még gyerekek, aki még ott laknak. Továbbá nem minden szülőnek az az élete egyetlen értelme, hogy végelgyengülésig finanszírozza a gyerek álmainak megvalósítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!