Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek mi éri meg jobban?

Szerintetek mi éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Egy felújítandó, pl. vegyes falazatú, vagy vályog, illetve még ilyen építőanyagokból épült házat, mint szilikát, tufa, amiben kb. kezdésnek komplett fürdő felújítás, ház színezés kívülről, esetleg - mivel a legtöbb házban konvektor van - vegyes tüzelés kialakítása, stb. venni másfélszer drágábban de város közelében (5-8km), vagy inkább maradni az eredeti lakhelyen (szülő kisváros, nem falu) venni, és olyat amire költeni max. egy tisztító festésre kell és bejárni kocsival (autó már van, ~28-30km, munkahely jelenleg is itt van)?
2017. jún. 8. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az ilyen mi èri meg jobban kèrdéseket egyszerűen nem tudom értelmezni... befektetési szempontból mindkettő szar...

Saját szempontból pedig egyedül te tudhatod, hogy neked melyik megoldás a megfelelőbb.

2017. jún. 8. 10:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Maradni. Nem tudom, mennyi pénzed van, de ha a drágább háznál kimerül a költségvetés a vételre, arra még több milliót kell költeni, hogy megfelelő legyen.
2017. jún. 8. 10:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Am melyik az a kisváros ahol olcsóbbak a költségmentes házak,mint a falusi lepusztult vályogok?
2017. jún. 8. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as. Nem olcsóbb, írta, hogy másfélszer drágább. De annyira kivehetetlen az iromány, hogy félreérthető.
2017. jún. 8. 11:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, elnézést hogy pongyolán fogalmaztam, a lényeg valóban az, hogy lehet hogy legalább 1.5x áron, ha nem többért van jó állapotú olyan ház, amire már nem muszáj költeni abban a városban, ahol a munkahely is van.

Ezzel szemben a kisvárosban már vannak elérhető áron jó állapotú, a kívánalmaknak megfelelő házak, viszont be kéne járni. Vannak még egyéb indokok is, de nagy vonalakban érdemes lenne megindokolni hogy hosszú távon melyik éri meg jobban.

2017. jún. 8. 11:34
 6/11 A kérdező kommentje:
#3-as, pont hogy a nagyobbik város van tele - legalábbis abban az ársávban amit néztem - vályog omladozó csodaházakkal... olyanért falun adnának vagy 3-4 milliót max., de azért elkérik a dupláját is.
2017. jún. 8. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve költöztek egy székesfehérvár környéki faluba egy 3milliós vályogba...

Eleinte kétségbe voltunk esve feleségemmel,mert ezzel mindenvpénzünk el is ment és 6 évre vertük magunkat 2személyi kölcsönbe,a ház meg igencsak lepusztult volt.

Mondjuk a falak jó állapotúak,a tetőt be tudtam foltozni ingyen,nem szép,de ki nézi...

A fürdő és avionyha voltak a szomorúságunk tárgya,mert mindkettő rettenetesen kopott,leharcolt volt... de aztán nekiálltam én és alapanyag áron megcsinálltam mindent, plusz idő közben rájöttünk,hogy nagyon tetszik nekünk az egyszerű stílus,ìgy zuhanytálcát én építettem,régi jó állapotú vas kádat használltan vettük,honyha bútorokat is én csinálltam bútorlapból és téglából,mire tip top lett a ház,nem költöttünk rá többet mint 200.

De vályognál mindig kell valamit toldozgatni foltozgatni,szóval csak ha örömödet leled benne.

2017. jún. 8. 13:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: pont ezt akarom elkerülni... hiába olcsó, de pont hogy toldozni foltozni kell folyton, neadjisten felázik, elreped, lejön a vakolat. Minimum tégla ház, normális alappal. De igen ritka a jó állapotú amit hirdetnek...
2017. jún. 8. 13:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Amit felvázoltál, abból én valószínűleg maradnék, és bejárnék dolgozni.

Amit még írtál, ahhoz annyit, hogy szilikátból épült házat ne vegyél.

2017. jún. 8. 16:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát akkpr már meg is van a válasz... vályoggal a jó állapotúval is mindig foglalkozni kell nincs olyan,hogy nem.
2017. jún. 8. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!