Vettünk egy lakást, de a lakók nem hajlandók kiköltözni. Mit tehetünk?
Vettünk egy lakást, kifizettük ügyvéd, közjegyző, szerződés minden megvolt, a földhivatalban is a nevünkre került. Április elsejéig kellett volna kiköltözniük (szülők 3 kisgyerekkel), kértek egy hónap haladékot, mert még nem készült el a házuk. A haladék lejárt és azt mondták, hogy nem tudnak hova menni, nincs pénzük befejezni a házat, menjünk a szüleimhez lakni nekik úgyis nagy házuk van,
és szabályosan rámcsapták az ajtót.(Látásból ismerik a szüleimet) Ilyenkor mi a teendő? Holnap megyünk ügyvédhez, de addigis kiváncsi vagyok, hogy szerintetek mit tehetünk?
3.-nak: a rezsit nemigen fizeti a vevő, birtokbaadáskor szokott lenni az órák leolvasása, és az után az átiratás.
Közjegyzőnek mi köze ehhez? Birtokvédelmet a jegyzőnél (önkormányzat) lehet kérni.
2.-nek: hogy tudod kulcsátadáskor adni a pénzt? Ma jellemzően átutalással szokás fizetni. Nekem olyan is volt, hogy előbb kaptam a kulcsot, és utána mentünk együtt a bankba, és utaltam, meg olyan is, hogy előbb fizettem. Itt meg hitel volt, ahol a bank eleve utalással fizet. Hogy lehet, hogy pont akkor tegye, amikor a kulcsot kapom. (Ha előbb kapnám a kulcsot, akkor meg vevőként élhetnék vissza a helyzettel).
Szóval az ügyvéd nem követett itt el semmi hibát. Fel kell szólítani a volt tulajdonost a kiköltözésre, illetve jelezni, hogy mennyi lakbért számolsz fel addig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!