Közmű-tartozás rendezése kinek a feladata?
Ingatlant vásároltam,amelyben közműtartozás /áram/ miatt
a szolgáltatást megszüntették.
Birtokbavételkor az óraállás jegyzőkönyvben rögzítésre került.Vásárlás óta az ingatlant nem használtam,visszakapcsolás nem történt.
Most eladni szeretném az ingatlant.Kérdésem:a fennálló tartozást az ELMÜ felé kinek kell rendezni,hogy a leendő új tulajdonos részére visszakapcsolásra kerüljön a szolgáltatás?
Volt egy lakásom 2500.000 tartpzásom volt közmű számlákra. 9millióért adtam el, a vásárló hitellel vette meg, a bank bekérte a számláimat és úgy fizetett ki, hogy a vételárból levonta a tartozásaimat...
Tehát nézőpont kérdése, hogy ki fizette ki :D
Hirdetheted így is, teherrel, aki megveszi, átvállalja a tartozást - viszont így annyival olcsóbban is tudod eladni a kecót (sőt, még olcsóbban, mivel a leendő új tulajnak kell majd szaladgálnia utána hogy rendezze, ami ugye nyűg).
Vagy rendezed te a tartozást, és akkor tehermentesen tudod eladni - nyilván úgy viszont annyival többért.
Ebben a történetben valami nem klappol.
Én vettem egy lakást, átvétel után 1-2 nappal kikapcsolták az áramot az előző tulaj tartozása miatt.
Besétáltam az elműbe, bemutattam az adás-vételit, átírták az órát a nevemre, majd másnap kijöttek, és ingyen! visszakötötték az áramot.
Az előző tulaj tartozásának behajtása az elmű feladata, nem az új tulajdonost érinti.
# 2!
De végeredményben te fizetted ki. Nem gondolod?
:D
igen én fizettem ki, de nézőpont kérdése, mivel a ház örökség volt, így így is +ként váratlanul és a semmiből jött a +pénz, tehát én nem úgy látom, hogy én fizettem ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!