Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire becsülték fel az...

Mennyire becsülték fel az általatok vásárolt ingatlant, és mennyi szerepelt az adásvételiben?

Figyelt kérdés
elsősorban olyanok válaszát várom, akik hitelből vásároltak lakást. azt is írjátok meg, hogy melyik bank.
2017. ápr. 1. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Igaz 6 éve volt....Az értékbecslő 6 milliós forgalmi értéket számolt (erste bank,de nem ajánlom). 8 millióért vettük a házat. Amit tudni kell,hogy ez a cakk pakk 2 helyrajzi számon van és mind a kettőn van lakóingatlan bejegyezve.Noh hát persze a nav-tól egyből ráugrottak a dologra és villámsebességgel jöttek is ki és kapásból 12 millió után fizettük az illetéket.
2017. ápr. 1. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:
6,8-ért vettük. 7,1-re értékelték,szintén erste, de én elégedett voltam.
2017. ápr. 1. 17:15
 3/5 Estádio de Felchút ***** válasza:
50%
Ezt nem teljesen értem. Ha az eladó 10 millióért akarja eladni a házat, a hivatalos értékbecslő meg 8 millióra értékeli fel, akkor elküldöm az eladót a román k***a anyjába, és nem veszem meg a 8 milliós házat 10 millióért. Vagy vannak ilyen adakozó típusú, pénzes vevők?
2017. ápr. 1. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:
A hivatalos értékbecslő a bank érdekében dolgozik, szinte mindig alábecsül, sosem a piaci értékét határozza meg. Áron alul, sürgősen eladott stb. esetekben fordulhat elő, hogy az adásvételben meghatározott összegre becsüli a becslő, ritkán kb 10%-kal magasabb is lehet kis összegű ingatlanoknál.
2017. ápr. 4. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Bocsánat a hitelbiztosítéki érték volt 6 millió....azt,hogy alapba mennyire értékelte a banki értékbecslő nem tudjuk, azt nem mondták és nem is kérdeztük.

Viszont a banknál nagyon ráértek, szépen lassan haladtunk mindennel és miután már végre minden megvolt és már csak utalniuk kellett noh akkor arra még 2 hetet vártunk. Azt még hozzá fűzném,hogy 4 éve fizettük a hitelt amikor jött ez a banki elszámoltatás a forint hiteleseknek és sokat elárul az,hogy 5,5 havi törlesztőrészletet írtak jóvá a tőkébe.

2017. ápr. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!