Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tehetünk ha nem akar...

Mit tehetünk ha nem akar kiköltözni a volt tulaj?

Figyelt kérdés
Vásároltunk egy családi házat, melyet március 30-ig el kell hagynia a volt tulajnak. Jövő héten hétfőn, azaz 27-én kapjuk meg a tulajdoni lapunkat, utána szeretnék lakás biztosítást kötni majd. A volt tulaj nem tud kiköltözni, mert nem talált albérletet, de sajnos nem is nagyon akar keresni... Cigizik, iszik, lezüllödt életet él. A házon is 8 millió tartozása volt. Mit tehetünk ha nem akar kiköltözni? Az ügyvédünk is elkeserített, mert azt mondta, hogy ha jogi útra kell vinni, jövő ilyenkorra sem tudjuk kitenni. Kérdem én, Nick s annyi hatalmunk vele szemben, hogy kirakjuk? Ki lett fizetve már a ház, vagyis még vissza van tartva pár száz ezer forint, ha még halmozna fel közüzemi tartozást.

2017. márc. 25. 18:39
1 2
 11/13 xswerdy ***** válasza:
89%

Sajnos nem egészen. A kényszerkijelentésre akkor van lehetőség, ha már kiköltözött az illető. Az ingatlannyilvántartás célja, hogy abból kiderüljön, hogy valaki hol lelhető fel, pl. a hatóságok számára. Így addig nem jelentik ki, amíg ténylegesen a házban lakik. Állítólag ténylegesen felkeresik az ingatlant, és ha a kényszerkijelentendő személy nyit ajtót, akkor nem jelentik ki.

De ha a szerződés szerint birtokba kellett adnia a házat, akkor ettől függetlenül jogtalanul lakik bent, minden jogszerű lépést megtehetsz a birtokba kerülés érdekében.

Milyen formában jelezte, hogy nem költözik ki 30.-án? Ti azért menjetek oda a kulcsokért, szerződés szerint. Ha nincs összepakolva, akkor adj át egy levelet, amiben felszólítod, hogy x napon belül költözzön ki, de addig is napi x Ft bérleti díjat kérsz a tényleges kiköltözésig. Ez lehet magasabb a szokásos bérleti díjnál (tehát amennyiért amúgy ki lehetne adni ott egy házat), de azért nem lehet visszaélésszerű (napi 100.000 Ft-ot azért nem kérhetsz). A levél másodpéldányán írasd alá, hogy átvette.

És a végelszámoláskor vond le a bérleti díjat is a visszatartott összegből.

2017. márc. 26. 11:57
 12/13 anonim válasza:
59%
Lakas kiuritese iranti kerelem benyujtasa a birosagra. Ennek van egy gyorsitott valtozata. Siman ki lehet rakni. En meg belepakolnek par jogserelmet a keresetbe (karokozas azzal, hogy nem tudtad hasznalni a lakast). Kikapcsoltatni a vizet, aramot stb, ha Te neveden van.
2017. márc. 26. 23:27
 13/13 anonim ***** válasza:
86%
11: Én már életem során többször kellett kijelentsem a régi lakókat, elég volt bemennem az önkormányzathoz az adásvételi szerződéssel, miszerint én vagyok a tulajdonos, és onnantól szóbeli kérésemre átírták, ki van bejelentve és ki nem, 2 percig se tartott az egész, még sorbaállás sem volt.
2017. ápr. 28. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!