Árveréses ház vásárlásakor a szolgáltatóknak nekem kell kifizetni az előző lakó ki nem fizetett tartozását?
Figyelt kérdés
Az egyik árverés szövegében ez van benne: EREDMÉNYES ÁRVERÉS ESETÉN A SZOLGÁLTATÓKKAL KÖTENDŐ ÚJ SZERZŐDÉSEK A SZOLGÁLTATÓK SAJÁT
SZABÁLYOZÁSA ALAPJÁN TÖRTÉNIK.A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS ERRE NEM TERJED KI.
2017. márc. 25. 15:29
1/7 anonim válasza:
nem, a szolgáltatók csak a birtokbavetelt követő fogyasztást követelhetik rajtad
2/7 anonim válasza:
Nem. Te csak azért felelsz, amit te fogyasztottál el.
3/7 anonim válasza:
Nem ez tévedés a víznél rád verik. A többit ne tudom. Épp nemrég láttam a Hírtvn egy műsort valaki vett egy házat víz tartozással amiről nem tudott. Ő rajta követelik és állítólag semmit nem tehet. Amíg nem fizet nem lesz vezetékes vize. Nem rég talán másfél hónapja volt a riport. A röhej az egészben hogy a vízszolgáltató nem adja ki előre hogy van e tartozás.
4/7 A kérdező kommentje:
De a sima adásvétel meg az árverés között van különbség elvileg...
2017. márc. 25. 21:26
5/7 anonim válasza:
Szerintem a tartozás az tartozás mindegy hogy kerül a birtokodba
6/7 xswerdy válasza:
Alapvetően nem követelhetnek tőled olyan tartozást, amit az előző tulaj halmozott fel. Akkor sem, ha normál módon veszed a lakást.
Max. a közművek visszakapcsolási díjait kérhetik el, ami azért plusz költség egy sima fogyasztó átíráshoz képest.
7/7 anonim válasza:
Fentebb írtam le azt hiszem érthetően hogy követehetik s víznél ád követelik is. Egy komplett műsor volt erről memrég a HÍrtv-n. Az illetőnek addig nem lesz vize míg az előző tartozást ki nem fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!