A telki szolgalmi joggal kapcsolatban kötelez-e engem valamire az előző lakó és a szomszéd közötti 2 éve kötött megállapodása, ha arról nem tudtam és a földhivatalnál sem lett bejegyezve?
Nem kell aláírnod semmit.
Te az ingatlant jóhiszeműen, per és tehermentesen, szolgalmi jogok nélkül vetted meg, és kifizetted.
Az, hogy az elődöd aláírt valamit, az téged nem kötelez.
Jól írja az előző kommentelő, menjen a Kft-s ember az előző tulajjal rendezze el a dolgot. Téged ez a megállapodás nem köt. Nem is tudtál róla. És amúgy is semmi közöd hozzá, a te aláírásod nincs rajta és a telekkönyvben sem szerepel!
Fenyegetőzhet perrel, de ne ijedj meg, és ne írj alá semmit ami hátrányos neked!
Ha per lesz belőle, te jóhiszeműen és körültekintően jártál el, te nem bukhatsz. Ha bőkezűen megfizet akár az előző tulaj (a feledékenysége miatt) akár a Kft-s a terület szolgalmi joga miatt, akkor oké...
Perrel fenyegetőzni könnyű, de csak a száját jártatja, mert a Kft.-s ember is tisztában van vele, hogy mulasztott, és akkor kellett volna a Földhivatali ügyeket elintéznie, míg az előző tulaj volt birtokban. Ezt nem tette meg. Drágán megfizet emiatt a mulasztása miatt, mert téged az aláírásra NEM kötelezhet bíróság által sem!
Most arra számít, hogy megijedsz a fenyegetőzésétől...
Hát ne ijedj meg!
Hopp, én azt hittem, hogy a te telkedről van szó, de most látom, hogy a szomszéd telkről. Az is a tied, a szomszéd telek? Vagy mi miatt csökken e te telked értéke, ha a szomszéd telken szolgalmi jog van? Vagy ehhez miért kell a te aláírásod?
Amúgy lehet, hogy az ügyvédnő a Kft.-nek is dolgozik, mindenképpen érdemes mással is egyeztetni. Itt valami nekem nem stimmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!