A telki szolgalmi joggal kapcsolatban kötelez-e engem valamire az előző lakó és a szomszéd közötti 2 éve kötött megállapodása, ha arról nem tudtam és a földhivatalnál sem lett bejegyezve?
A leírásod alapján jobban megismerve a helyzetet a #2-es hozzászólásomban leírtakat változatlanul fenntartom. Erről a Kft-vel kötött megállapodásról az eladónak mindenképpen tájékoztatnia kellett volna! Nyilván a vételárról ennek figyelembevételével tárgyaltál volna, és nem adsz annyit érte, ha a telked átjáróházként funkcionál - mondjuk amiatt, mert a bár szomszédnak van utcafronti telekrésze, de kapzsi módon 2 házat épített a telkére és a hátsó házat kvázi fogságba ejtette.
De ez nem a te gondod.
Még egyszer leírom, te jóhiszeműen jártál el, nem is értem, hogy az ügyvéd miért mondja azt, hogy kétes a kimenetele az ügynek, ha a Kft-s emberke beperel. Ne engedj a jogos tulajdonodból, súlyos milliókat fizettél érte!
Ezt a malőrt a Kft.-snek az előző tulajjal kell elrendeznie. Míg a telked értékcsökkenését vagy a Kft-s, vagy az előző tulaj ki nem fizeti, ne írj alá semmit. Ha egyáltalán pénzért hajlandó vagy átjáróházat csinálni a telkedből. Ez egy nagyon tiszta helyzet, pláne úgy, hogy a Kft.-s telkének is van utcafrontja - közlekedjenek azon. Ha perre mentek, te ezt a pert nem bukhatod el, csak akkor, ha a Kft. ügyvédjét fogadnád meg...
Ha veled írta volna alá a megállapodást, rendben lenne, de neked ehhez semmi közöd. Ha eltitkolta az előző tulajdonos, akkor ez "hibás teljesítés". Inkább te perelhetnéd be őt csalásért.
Nekem öt hónap kellett a régi ház eladásához (és csak telekárban sikerült), már meg is állapodtam ingatlanoson keresztül egy másikkal, de az visszalépett. Nekem is összesen HÁROM HETEM volt arra, hogy másikat találjak, felmentem a netre és megnéztem Budapesttől északra mindent. Egy rögtön megtetszett, ingatlanossal másnap már itt is voltunk, mivel rengeteg vevőből csak nekem volt készpénzem, engem választott az eladó (devizahiteles volt a tulajdonos család, szintén szorult helyzetben). Nem bántam meg, bár félóra alatt kellett döntenem, elkapkodottnak tűnt. De bevált, két héttel később költöztem is. Neked nem jött be a három hét, sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!