Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kiskorúra lehet ingatlant íratni?

Tom0919 kérdése:

Kiskorúra lehet ingatlant íratni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 8. 08:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Veszel egy lakast, sajat nevre, o meg majd lakik benne. Ez a legegyszerubb, es a legjobb megoldas a jovore nezve.

Nem kell az o nevere iratni, felesleges jogi bonyodalmakat szul, kesobb pedig egy csomo, most elore nem lathato problemat okozhat.

Bar ha te vagy Lezer Jani, es a nyilvanossag elol akarod elrejteni a lopott szajret, akkor masok a szempontok :)

2017. febr. 9. 10:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Legegyszerűbb magadnak venni, ő meg lakik, használja, ha el akar költözni eladjátok, ha elpatkolsz megörökli.
2017. febr. 9. 13:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen ahogy írjàk inkàbb a sajàt nevedre vedd, hogy ha később màshol szeretne élni akkor érvényesíthesse a kedvezményeket. Attól élhet ő benne, lehet az övé.

Vagy ha 2 éven belül el akarjàtok adni, mert hasznàlat közben kiderül hogy energiazabàló, túl kicsi/nagy, rossz szomszédok stb akkor a gyàmügy nem szólhat bele.

Több a hàtrànya, mint az előnye annak ha az ő nevére iratod.

2017. febr. 9. 13:40
 14/22 anonim válasza:
100%
Nekem úgy vettek lakást a szüleim 10 éve, hogy az én nevemre, de haszonélvezeti joguk van rajta. Nem laknak benne. Szerintem nagyon jó, mert nem vehetné el tőlem az ingatlant, ha olyan ember lenne a párom akit a pénz érdekel, mert így őt semennyire nem illetné meg ha eladnám. Annyi, hogy ehhez a szüleim aláírása szükséges. Az illetményadóra vontakozó kedvezményt ennek a lakásnak a vásárlásánál vettem igénybe. Azóta már közösen vettünk ingatlant a párommal, egyedül ez az adókedvezmény az, amit még egyszer nem vehettem igénybe. Na de egyszer már megkaptam. Sosem lesz hátrányban az akinek már van egy ingatlan a nevén. A törvényhozók sem a maguk ellensége... Szóval irasd csak rá és tegyél rá haszonélvezeti jogot, ezzel bebiztosítod a gyermeked jövőjét.
2017. febr. 12. 07:03
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

14-es nem teljesen helytálló, amit írsz.

Ha teljesen a tiéd lenne, akkor vehetné el senki tőled. Akkor sem ha a vásárlást követően megházasodsz, ugyanis ez külön vagyonnak számít.

Nem szükséges a szülők aláírása a tulajdonjog eladáshoz. Az más kérdés, hogy így ki veszi meg?!

Adókedvezményt mindenesetben igénybe veheted, ha olcsóbban avagy 5 év után adtad el. Ezt a kijelentésed nem is értem. Viszont amennyire én tudom egyenesági ajándékozás illetékmentes.

Kérdező: saját nevedre vedd és ha gyerek venni akar egy lakást, akkor add el és add oda a pénzt neki. Ezzel jár mindenki a legjobban.

2017. febr. 12. 19:01
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet.

A szüleink ránk írattak az Öcsémmel egy présházat a Balaton-felvidéken, övék meg a haszonélvezeti jog.

Mikor Győrbe kerültem, volt lehetőség lakhatási támogatásszerzésre azok számára, akik munkanélkülinek voltak bejelentve, majd a lakóhelyüktől több, mint 100 km-re találtak munkát.

Például egy ilyen esetben, ha az "ingatlanom" nem külterület és nem présház, hanem mondjuk a Bakonyban egy családi ház, akkor elestem volna ettől a támogatástól, mondván, hogy van nekem hol laknom, járjak be vonattal... 29/L

2017. febr. 14. 12:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én például azért nem kaptam anno szocpolt a házvásárlásunkkor (10 éve még az volt), ez 2-4 millió Ft lett volna, mert volt már a nevemen lakás, amit a szüleim 7 éves koromban írattak a nevemre, a haszonélvezet meg az övék volt.

Valószínűleg a jövőben is lesz a fiataloknak valamiféle otthonteremtési támogatás, amiben nyilván hátrányt fognak szenvedni, vagy inkább teljesen kimaradnak azok, akiknek a nevén már van ingatlan.

2017. febr. 14. 13:47
 18/22 anonim ***** válasza:
29%

Utolsónak :a jelenlegi CSOK nem bünteti a meglévő lakástulajdont.

Tisztán, értsd legalább haszonélvezet nélkül nem vennék a gyerek nevére ingatlant. Soha nem tudhatod pár ev múlva milyen párja lesz, aki raveszi, hogy adja el, hogy eltapsolhassa a lét... Ha rajta vagy a tullapon ott vagy féknek....

2017. febr. 15. 06:19
 19/22 Nagyfater ***** válasza:
72%

A kérdésre a válasz: lehet.

Hogy érdemes-e, az más kérdés, és sok mindentől függ. Ahogy a válaszokból láttad, vannak előnyei, és vannak hátrányai. Ezek alapján kell eldönteni, hogy az adott esetben az előnyök, vagy a hátrányok vannak-e többségben.

Valamit még tudni kell ehhez. Ha testvér is van, akkor a szülő(k) halála esetén a tíz éven belül az egyik gyereknek vett lakás nagy értékű ajándéknak számít, amit le kell vonni az örökrészből a másik testvér(ek) javára. Azt is figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy ha a szülő nevén van a gyereknek szánt lakás, akkor a szülő halála esetén számolni kell a macerás (és költséges!) hagyatéki eljárással, ami hónapokig tart, és a közművek átírása sem egy örömmenet.

2017. febr. 15. 09:08
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval vitatkoznék, hagyatéki eljárás mindenképp van ha meghal a szülő, és mindenképp van a szülő nevén is lakás, tehát ez nem érv azzal kapcsolatban h íratnék-e a gyerekre lakást vagy sem. Főleg mivel az illetéket is eltörölték egyenes ági rokonok között.
2017. febr. 15. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!