Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakás vásárlás hitellel?

Lakás vásárlás hitellel?

Figyelt kérdés
Lakást szeretnek vásárolni, kb.3 millió forint önerő van, az ingatlan 12 max 15 millió forint. Hitel nélkül sajnos nem fog működni. Fix keresetem van, havi 200.000-at kapok kézhez, soha nem volt semmilyen hitelem. Aki mostanság bele ugrott igy vasarlasba, tudna irni nekem? Tudom, hogy bank függő es be is fogok menni érdeklődni, de kb.milyen havi torlsztovel szamolhatok 20 évnél esetleg?
2017. jan. 25. 09:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Használd!

2017. jan. 25. 10:01
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Te döntésed, csak aztán ne az államtól várd, hogy más (rendes emberek kemény munkája) által befizetett adókból téged segélyezzen. Szóval ne dőlj be, na... Különben magadra vess!

Továbbá javaslom, addig gyereket se csinálj és autót se vegyél, amíg hiteled van...

2017. jan. 25. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
Ha ezt mindenki megfogadná amit írsz a magyar nép a kihalás szélén állna 90% os kissebbségaránnyal. Nem mindenki örököl és kap a családtól segítséget. Hihetetlen mi?
2017. jan. 25. 10:26
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Eleve úgy számolj, hogy törvény szerint legalább 20, ankok szerint inkább 30% önerődnek kell lenni. Ha 3 milliód van, akkor felejtsd el a 15 milliós, de még a 12 milliós ingatlant is, reálisabb egy 10-11 millió körüli. 7-8 milliós hitelt 200 ezres jövedelemre, adóstárs vagy kezes nélkül viszonylag kevés esélyed van még megfelelő önerővel is felvenni, ha sikerül, a törlesztő (banktól, hitelösszegtől és futamidőtől függően) 40-50 ezer/hó körül várható.
2017. jan. 25. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Igen, kettes, sokkal célszerűbb fizetni a havi 100-at a putriért, ahová nem vihetek kutyát, macskát, gyereket, és bármikor kitehet a tulaj, ha nem tetszik a pofám neki. Miután elvertem egy valag pénzt, utána még mindig nincs semmim. Ahogy már más is írta, nem mindenkinek a családja van kitömve pénzzel, hogy hitel nélkül összerakják a szükséges összeget. Van stabil állásunk, és szeretnénk 40 éves kora előtt gyereket vállalni, nem pedig azon rettegni, hogy melyik tulaj vágja rám az ajtót, mert láthatóan terhes hasam van...

Kérdező: online szinte minden banknál vannak kalkulátorok, ahol kedved szerint változtathatod az önerő nagyságát, futamidőt, hiteltípust, stb, ez nagyon változó.

2017. jan. 25. 12:10
 6/13 anonim ***** válasza:
Kalkulálj azzal, hogy a hitelfelvételnek vannak költségei, ill. illetéket is kell fizetni a megvásárolt lakásra. Sok sikert!
2017. jan. 25. 13:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Így van két inkább 300 ezer kézpénz legyen illetékre közjegyzőre ilyesmire.
2017. jan. 25. 13:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves 2. Gratulálok a stilusodhoz, büszke lehetsz magadra. Feltettem egy kérdést, érdeklődés gyanánt. Valóban, inkabb elmegyek albérletbe, ahol alaphangon fizetek 100.000 forintot, jah es gyereket sem csinálok, autót sem veszek. Ha valaki, akkor en világéletemben hitel ellenes voltam, csak tudod, nem mindenkire szakad ra az OTP, nem mindig van olyan ember mellette, aki keményen tudja pénzügyileg támogatni. Meg egyszer leszogeznem, egy puszta kérdést tettem fel, mert igen, en be ismerem, hulye vagyok ezekhez a dolgokhoz. Többieknek koszonom a hozzászólásokat.
2017. jan. 25. 16:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Mivel az önerőd kevés és a jövedelmed sem túl magas egy ekkora hitelhez, nem árt az óvatosság. Nagyon fontos, hogy konkrétan hol vásárolnál lakást?
2017. jan. 26. 11:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Mivel az önerőd is kevés és a jövedelmed sem túl magas egy ekkora hitelhez, fontos az óvatosság. Nagyon lényeges szempont, hogy melyik településen szeretnél vásárolni? Szükség esetén lenne-e adöstársad?
2017. jan. 26. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!