Milyen kötelességeim vannak, ha a régi tulajdonos nem íratta át a lakcímét?
Augusztus végén kaptam meg a kulcsokat, a vételár is ki lett fizetve akkor. A volt tulajdonos és családtagjai levelei még mindig az én címemre érkeznek (panel, egy ismerőse a tömbben lakik és az ő postaládájára ugyan kiírta a nevét, de a leveleken még mindig az én emelet/ajtó számom szerepel, ami a postaládán is rajta van, és még mindig hozzám dobják be a leveleit napi szinten). Már több, mint 5 hónapja dobálgatom át a leveleit az ő ládájába heti több alkalommal. Ez azért zavar, mert a postaládán nem túl jó a zár, sokat kell babrálni vele, hogy kinyissam és ezért idegesítő, hogy csak az ő levelei miatt nézegessem.
Tegnap ráírtam az egyik borítékra, hogy legyen szíves a héten bejelenteni a címváltozást, mert jövőhéttől nem fogom továbbítani a leveleit.
Ebben az esetben, ha nem jelentette be a lakcímváltozást (pedig kötelessége lett volna) mik az én kötelességeim? Kell-e egyáltalán továbbítanom? Mert ha mindig átdobálgatom neki akkor sosem fogja átjelenteni. Már beszéltem vele telefonon, de nem lehet normálisan beszélni vele.
Okmányirodában megmondják, hogy hozzád van-e még bejelentve a lakcíme. Ha igen kérd meg, hogy jelentkezzen ki.
Ha nem teszi meg akkor az okmányirodában tudod kezdeményezni a lakcíme fiktiválását, elmondják hogy mi a menete ennek.
Persze ezután is jöhet még levele hozzád. Én pár hónapig kezelem segítőkészen az ilyet, utána levelei a kukába kerülnek de ha nem lehet vele normálisan beszélni akkor onnantól kuka.
Időpont ma 11:13
Bemész a postára és közlöd, hogy X.Y. nem lakik már az adott címen. Ilyenkor ráírják a levélre, hogy elköltözött, vagy címzett nem található.
Ha állandó postásod van, neki is szólhatsz.
Mindez kevesebb időbe telik, mint hónapok óta idegeskedned.
"Attól, hogy az önkormányzatnál kijelentkezik, még az összes bankpapír, szolgáltatói számla, bolti reklámlevél, stb., stb. ide fog jönni."
De csak addig a pár hétig, míg a postással mindet vissza nem viteted, hogy a címzett elköltözött. Az a két-három hét a hat hónap szívás után már semmiség.
Én is hiába kérleltem hónapokig, aztán eluntam a dolgot és azt, hogy egy nagyobb borítékban utána küldözgessem. Minden egyes levelét visszavittem a postára, hogy a címzett elköltözött jelzéssel küldjék vissza a feladónak.
Mikor tudomást szerzett erről, érdekes módon 3 nap alatt minden szolgáltatót, bankot és hivatalt végig tudott járni a címváltozás bejelentéssel.
Azt kérdezed mi a te kötelességed? Mond meg az igazat, hogy a címzett elköltözött, ezen a címen nem található. És minden levelét küldesd vissza a feladónak elköltözött jelzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!