Mi van ha az ingatlanost megkerülve akarom megvenni a tulajtól a lakást úgy, hogy 4 hónappal ezelőtt aláírtam h vele néztem meg de a tulaj most már mással hirdeti?
Én szeptemberben írtam alá egy ilyet hogy megnéztem a lakást egy ingatlanoson keresztül, aztán a tulaj úgy döntött mégsem adja el a lakást.
Most meg maga a tulaj kezdte hirdetni a lakást, meg egy másik közvetítővel is, nem azzal a céggel amelyikkel én néztem meg.
Ilyenkor mi történik ha a tulajtól próbálnám megvenni az ingatlanos nélkül? Nyilván anyagilag úgy jobban járnánk mindketten.
Kérdező, ezeket a marhaságokat kitől hallottad?
Ismétlem: NEM te állsz jogviszonyban az ingatlanos hiénákkal, hanem az eladó. Attól, hogy aláírtál egy sajtpapírt, amiből még másolatot sem kaptál, még nem vállaltál semmi kötelezettséget magadra.
Ha az eladó szerződést szegett, majd rajta behajtják az elmaradt jutalékot.
EZ nem hülyeség. A neten vannak ilyen példák.
Tökmindegy az eladó mit írt alá az ingatlanossal, ha én mondjuk azt írtam alá hogy fizetem a jutalékot ha az ingatlanost megkerülve veszem meg a lakást.
www.korultekinto.hu/files/korultekinto_megtekintesi_nyilatkozat.doc
Jogilag nagy humbuk mindkettő. :)
De ha ennyire fosol, akkor szaladj az ingatlanoshoz és fizess ki 2 misivel többet. Mosolyogva. ;)
Hú utolsó, most aztán jól megmondtad a tutit.
És vevőként mit csinálsz, ha csak ingatlanoson keresztül hirdeti az illető a lakást??? A lakások 90 %-t egyébként ingatlanközvetítő hirdeti. Ha a maradék 10 %-ból akarnék választani valószínű 5 éven belül nem találnék lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!