Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi van ha az ingatlanost...

Mi van ha az ingatlanost megkerülve akarom megvenni a tulajtól a lakást úgy, hogy 4 hónappal ezelőtt aláírtam h vele néztem meg de a tulaj most már mással hirdeti?

Figyelt kérdés

Én szeptemberben írtam alá egy ilyet hogy megnéztem a lakást egy ingatlanoson keresztül, aztán a tulaj úgy döntött mégsem adja el a lakást.

Most meg maga a tulaj kezdte hirdetni a lakást, meg egy másik közvetítővel is, nem azzal a céggel amelyikkel én néztem meg.

Ilyenkor mi történik ha a tulajtól próbálnám megvenni az ingatlanos nélkül? Nyilván anyagilag úgy jobban járnánk mindketten.

2017. jan. 11. 10:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, ezeket a marhaságokat kitől hallottad?

Ismétlem: NEM te állsz jogviszonyban az ingatlanos hiénákkal, hanem az eladó. Attól, hogy aláírtál egy sajtpapírt, amiből még másolatot sem kaptál, még nem vállaltál semmi kötelezettséget magadra.

Ha az eladó szerződést szegett, majd rajta behajtják az elmaradt jutalékot.

2017. jan. 12. 19:46
 12/19 A kérdező kommentje:

EZ nem hülyeség. A neten vannak ilyen példák.

Tökmindegy az eladó mit írt alá az ingatlanossal, ha én mondjuk azt írtam alá hogy fizetem a jutalékot ha az ingatlanost megkerülve veszem meg a lakást.

www.korultekinto.hu/files/korultekinto_megtekintesi_nyilatkozat.doc

2017. jan. 12. 20:26
 13/19 A kérdező kommentje:
www.real-express.hu/hu/dokumentumok/1619
2017. jan. 12. 20:27
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Jogilag nagy humbuk mindkettő. :)

De ha ennyire fosol, akkor szaladj az ingatlanoshoz és fizess ki 2 misivel többet. Mosolyogva. ;)

2017. jan. 12. 20:42
 15/19 anonim válasza:
36%
Aki annyira buta, hogy ingtlankozvetitovel egyaltalan csak szoba all, az megerdemli a sorsat. Tudod, hogy mit csinal egy ingatlankozvetito? Felrakja az az ingtlanhirdetest az interneten a ket legismertebb ingatlanos honlapra, ahova a tulajdonos is pont igyanannyi energiabefektetssel megtehetne. Ennyi. Es van, aki ennek ellenere megbiz ingatlankozvetitot, a vetalar 4-5 %-aert, tehat tobb szazezer forintert, ahelyett hogy 10 perc energiabefektetessel ugyanezt maga is megtenne. Es ugyanez igaz a vevokre is.
2017. jan. 14. 14:41
 16/19 A kérdező kommentje:

Hú utolsó, most aztán jól megmondtad a tutit.

És vevőként mit csinálsz, ha csak ingatlanoson keresztül hirdeti az illető a lakást??? A lakások 90 %-t egyébként ingatlanközvetítő hirdeti. Ha a maradék 10 %-ból akarnék választani valószínű 5 éven belül nem találnék lakást.

2017. jan. 14. 17:35
 17/19 anonim válasza:
33%
Aha, persze. Akkor eszerint minden elado tok hulye, es onkent kidob a sajat zsebebol 1 millio forintot csak ugy. Az eladok altalaban sajat maguk is hirdetik a neten, majd - erthetetlen okbol - megbiznak ingatlankozvetitot, aki annyit csinal, hogy ugyanazokon a forumokon elkezdi maga is hirdetni (mas lehetoseg hijan). Egy kis utanajarassal az internetes hirdetesi oldalon mindig meg lehet talalni a kozvetitoke mellett magaet a tulajdonoset is (sajat pelda, nem csak ures erv).
2017. jan. 14. 17:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az eladók nagy része tök feleslegesen ingatlanosozik
2017. jan. 14. 20:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Vannak, akik félnek idegeneket beengedni a házukba vagy a lakásukba, mert egyedül vannak. Megjelenik két szekrényméretű roma és szegény kicsi öregasszony halálra rémül, inkább baráti tanácsra megbíz egy ingatlanost, akivel telefonon egyeztet, mikor hozza a vevőket.
2017. jan. 14. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!