Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház vásárlás után az előző...

Ház vásárlás után az előző tulaj ingóságával mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Vettem a nyáron egy családi házat. adásvételi stb. ki lett fizetve ügyvéd jelenlétében. meg egyezés szerint az előző tulaj elvisz minden holmiját. Ehhez képest pr hete már én fogadtam egy fuvarost elvittünk egy utánfotónyi cuccát neki (kifizette a fuvarost) viszont van itt még egy szekrénysor amihez nem füllik a fogam, hogy cipiljem ő nem jelentkezik érte. létezik olyan hogy helyfoglalási díj? mivel egy helységet elfoglal az a szar illetve lehet bármi következménye ha kidobom, eladom?

2016. dec. 10. 14:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Meghirdeted a jofogas-on vagy a vaterán és elviszik, ennyi.
2016. dec. 10. 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írta, meghirdeted, csak írd oda, hogy ingyenes.
2016. dec. 10. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A szekrénysor sok szempontból jó. Egyrészt eladható esetleg, ha nincs nagyon romos állapotban. Ha ez nem megy, vagy nem akarsz vele kínlódni, akkor jó lehet a pincébe/garázsba/sufniba szerszámosnak, Akár elemenként is. Ha ez sem járja, akkor még mindig szét lehet kalapálni, és a lapokból készíteni polcot spejzba, garázsba stb. Esetleg kutyaházat összeácsolni belőle.

De ha ezekre sincs végképp szükséged, akkor még mindig összedarabolhatod kazánba/kandallóba, vagy nyári bográcsozáshoz, szalonnasütéshez.

Ha pedig ez sem kell, akkor szólj a legközelebbi szomszédnak aki fával fűt, ő valószínűleg szívesen elviszi ingyért, szerintem még szétszedni is segít neked. Ráadásul máris lesz egy jó pontod nála, meg az utcában.

A ház megvételének időpontjában - ha az adásvételiben nem esik róla szó / másként nincs meghatározva - a házban lévő minden szirszar az új lakót illeti meg tudomásom szerint. Szóval azt csinálsz vele amit akarsz, ráadásul fél éve ott van nálad, tuti hogy nem kell neki semmi már onnan. De esetleg szólhatsz neki, hogy a jövő héten vigye el amire még esetleg szüksége van. Amit pedig nem visz el, azt ki fogod dobni. Így abszolút korrekt voltál vele, és legalább lezártnak tekintheted a dolgot.

2016. dec. 10. 16:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a körülmények nagyon fontosak.

Alapvetően ami ott marad a ház átadása után, azt a régi tulaj nem követelheti vissza. Kivéve, ha megegyeztetek az elvitelről.

Ha nem lett leírva sehová, hogy vannak még ott cuccai, az jó neked. Ha le lett írva, határidővel, amit nem tartott be, az is jó. Ha csak szóbeli megegyezés volt tanúk nélkül arról, hogy még visz el dolgokat, az is jó, mert nem tudja bizonyítani, akkor semmi kötelességed nincs. Szívjóságból esetleg szólsz neki, hogy jövő héten kihajítod a cuccait, és agyő.

Viszont ha rád tudja bizonyítani, hogy nálad hagyott olyasmit, amit a megegyezésetek szerint még elvisz, akkor legyél óvatos.

Igaz, sok idő eltelt, de azért inkább ajánlott levélben hívd fel a figyelmét, hogy letelt a türelmi idő, és amennyiben nem szállítja el a cuccait, nem tudod tovább tárolni.

Mert ha csak úgy kihajítod a dolgokat, a végén még beperel, és a szekrénysor a perirat szerint Mária Terézia-korabeli lesz és 2 M Ft-ot fog érni. Jobb az ilyesmit megelőzni.

2016. dec. 10. 19:18
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. ma felhívtam ugyan, hogy holnapig keressen fuvarost. de mindig van valami... oké megműtötték, meghalt családtagja. de fél év alatt azért csak lehet fogadni egy fuvarost.
2016. dec. 10. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Ne hirdesd meg ingyen, mert akkor az összes kisebbségi a nyakadra fog járni, nem hagynak majd békén a telefonjaikkal. Minimális árat kérj érte, vagy ha annyira gáz a cucc, bérelj egy konténert, dobáld bele részenként (ajtó, polcok, fiókok), másnap vitesd el. Igen, ez pénzbe kerül, de ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb, hogy megszabadulj tőle. Szerintem.
2016. dec. 10. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!