Megtarthatja magának az eladó a panel lakáshoz tartozó pincént?
Ha a pincét nem adja át, ne vedd meg!
Az alapító okiratot kell megnézni, hogy abban hogyan van ez szabályozva, de általában egy lakáshoz egy adott pince, vagy pincerész tartozik. Ez hozzátartozik a lakáshoz.
[Még jó, hogy nem a fürdőszobát akarja megtartani...]
Igen, alapesetben a lakás tartozéka a pince. Ahol én laktam, ott a ház átadásakor ilyen falra rögzített fém számokkal meg is voltak jelölve a rekeszek, hogy melyik melyik lakáshoz tartozik.
Viszont dolgoztam lakásszövetkezetnél, és innen tudom, hogy egyes helyeken nem alakítottak ki pincerekeszeket, hanem volt egy nagy labirintus a ház alatt, és aki úgy gondolta, az lezárt egy részt. Tehát az ilyen helyen nem a lakás tartozéka a pince.
Ámde: akinek nincs lakása a házban, annak a pincéhez semmi joga nincs. Vagyis, ilyen helyen nem feltétlenül az új lakó tulajdona az adott lezárt rész, de a régi lakónak feltétel nélkül el kell hagyni.
Minden attól függ, hogy a társasház alapító okiratban hogy szerepel. Mivel ez egy régi panel, így valószínűleg a lakáshoz van hozzárendelve az adott pince(rész).
Egyébként nekem van csak pincém a régi, már eladott lakásom társasházában, de ez egy újépítésű ház. Vagyis nincs már lakásom a házban, de tárolóm igen. Ez úgy lehetséges, hogy a pincék (tárolók) külön helyrajzi számon szerepelnek, és a társasház alapító okiratban nincsenek lakáshoz hozzárendelve, vagyis önállóan adhatók-vehetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!