Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan történik a birtokbaadás...

Hogyan történik a birtokbaadás? Főleg, ha az eladó nem együttműködő?

Figyelt kérdés
Ha mi teljesítettük a szerződésben leírtakat, kifizettük az ingatlant, de az eladó nem akar költözni, mert "nincs hova mennie", mit tehetünk?
2016. dec. 15. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
Bakker :S
2016. dec. 15. 22:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Van vmi tapasztalatod? vagy jogi ismeret? köszi!
2016. dec. 15. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Szepen rendori segitseggel kilakoltatjatok.
2016. dec. 15. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ember max. foglaló ad, és csak a kiköltözéskor, azaz a birtokba adással (kulcsátadással) egyidejűleg adja át a többi pénzt -tanúk, ügyvéd, ingatlanos, stb...- jelenlétében.

Mi pl. kijelentkezéshez is kötöttük.

Azt meg nem akarom elhinni, hogy van valaki aki átad egy halom pénzt egy ismeretlennek, hogy majd egyszer valamikor kiköltözik, ha a kedve úgy hozza.

Mond, hogy nincs ilyen!

2016. dec. 15. 23:13
 5/8 A kérdező kommentje:

De sajnos van ilyen, ha a bank utal. Kolcson. Ma erkezik meg a penz, az ugyved ket napja nem veszi fel a telefont. Probalom ma is, de ezen tul mit tehetek?

Tenyleg hivhatok rendort?

2016. dec. 16. 06:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ingatlan adásvételi szerződésében mi szerepel a birtokbaadásról? Szoktak bele olyat irni, hogyha mégsem hagyja el a lakást, akkor kötbér fizetésére kötelezhető, ide nagy összeget szokott irni az ügyvéd, napi 20 ezer vagy ilyesmi, szóval szállodai árat... Nyilván vannak jogi megoldások, rendőrség, kilakoltatás, stb., de mindig célszerűbb a tárgyalásos módszer. Mindenképpen jussatok be a lakásba, kérjetek kulcsot és mondjátok, hogy ti is az utcára kerültök, ha nem tudtok beköltözni... Ird majd meg majd, hogy alakul a történet...
2016. dec. 16. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor eladtam, a szerződésben rögzítettük, hogy hány részletben (három), milyen feltételekkel fizetnek. Sőt az is, hogy 60 nap alatt találjak másik lakóhelyet, ha nem költözök ki, akkor mennyi a kötbér. És az utolsó részletet a kulcsátadásnál fizették ki. Nem volt szükség rá, minden rendben volt.
2016. dec. 16. 12:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Kötbér nem kerult a szerzodesbe, most már én is tudom, hogy kellett volna.

Ma elertem az ugyvedet is, eladot is, most már teljesen egyuttmukodo volt, azt mondta vasárnap reggel ad kulcsot.

Nem értem mire volt jó, hogy 3 napig azt hajtogatta, nem fog kikoltozni, meg ossze-vissza kamuzott mindent.

Igy jol lehet szervezni a koltozest... :/ már total kiidegelt. Nem normalis.

Mindegy a cel, h megszabaduljunk tole.

Köszi a valaszokat!

2016. dec. 16. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!