Ebben az esetben kinek a költsége az ingatlanközvetítő díja?
Az eladó nem bízta meg az ingatlanközvetítőt semmilyen formában, kezdeném ezzel.
Magánúton hirdetett ingatlan, jelentkezett egy vevőjelölt, aki hozott magával egy ingatlanost, aki intézi nekik a CSOK-ot, értékbecslést, ügyvédet, mindent...
Annak idején, amikor én vettem a házamat, akkor minden költség, tulajdoni lap, ügyvéd a vevőt terhelt, az ismerőseim körében is.
Mostanában az energetikai tanúsítvány az, ami az eladó költsége.
Azokban az esetekben, ahol meg volt bízva ingatlanközvetítő az eladással, és ő szerzett vevőt, akkor járt neki a közvetítői díj, ami az eladó költsége.
Viszont ebben az esetben, amikor az üzlethez nem kell közvetítő, de a vevő bevon egyet, akkor ez ugye a vevő költsége?
Köszönöm, én is így gondolom, csak megerősítést vártam. Én a házamat több, mint 10 éve vettem. Fogalmam sincs, azóta mi változott.
Én úgy gondolom, nekem egyedül az energetikai tanúsítványt kell állnom, de gondoltam, jobb előre felkészülni.
A ház csak magánúton volt hirdetve, a közvetítőt a vevő hozta, ennek költsége eddig nem került szóba, részemről semmilyen megbízást nem adtam nekik, sem írásban, sem szóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!