Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan találjam meg a tulajdon...

Hogyan találjam meg a tulajdonost ha meg szeretnék venni egy házat?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy telket/házat egy üdülő övezetben. Ezek ilyen hétévgi házak de a tulajok nincsenek ott. Egy soron van az összes telek/ház ami közül bármelyiket megvenném de a tulajon nem lakják a házakat vagy a telket(értelem szerüen azért se mert nincs rajta ház) Kb 15-20 ilyen van ami közül nekem bármelyik jó lenne. Szeretnék egyet venni és a kérédés az hogy hogyan találhatnám meg a tulajdonodokat hogy megkérdezzem eladná-e nekem valamelyik a sajátját? Jelenleg pont azon a soron nincs hirdetve egy telek/ház sem, az ingatlanos oldalakon. Köszi a válaszokat előre is!
2016. nov. 8. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A földhivatalban szerintem ki lehet kerestetni a helyrajzi számokat, a tulajdoni lapon szerepel a tulajdonos neve, az már egy támpont lehet. Vagy kimész hétvégén, és körülnézel, hátha ügyködik valamelyik a telken, bár tavasszal, nyáron erre több esélyed van.
2016. nov. 8. 23:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van, a földhivatalban ki kell tölteni egy papírt (vagy cím, vagy helyrajzi szám kell hozzá), és ingyen megnézheted a tulajdoni lapon a tulajdonost.
2016. nov. 9. 06:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. nov. 9. 09:58
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Azt még elfelejtettem, hogy ha nem tudsz semmi adatot, akkor a földhivatalban meg tudod nézni monitoron a térképet, és arról le lehet írni az említett papírra a helyrajzi számokat.
2016. nov. 9. 13:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ismét ;)
2016. nov. 9. 22:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Másik lehetőség hogy mindegyik ház postaládájába bedobsz egy papírt hogy házat vennél a környéken, megadod a telefonszámodat és ennyi. És akkor nem kell mindet a földhivatalban keresned, elég csak a telkeket. Vagy helyi kisboltban is kirakhatsz hirdetést hogy ingatlant vennél, szuperinfoban ilyesmi.
2016. nov. 10. 13:27
 7/8 anonim válasza:

adott helység weboldalára kiszokták rakni a helyrajzi számos térképet.

helyrajzi szám alapján földhivatalban lehet érdeklődni

de lehet hasznosabb ha szomszédoktól érdeklődsz, otthagysz időjárás álló üzenetet

2016. nov. 12. 12:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindegyik ötletet bevetem :)
2016. nov. 12. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!