Szigethalom jó?
Olyan a szmog, hogy vágni lehet, száll a fekete füst majd minden este a környék fölött.
Esténként Pest felől, reggel Pest felé be van állva a forgalom, egy órát is araszolhatsz Csepel határtól a városhatárig, amit még a HÉV is feltartóztat, ami pluszban összegyűjti az autókat. A HÉV marha lassú, ha be akarsz vele menni Pestre.
Jobb boltok csak Szigetszentmiklóson, meg Csepelen vannak.
A szakrendelőben a várólista a legtöbb szakrendelésre több hónapos, sürgős beutalóval se vesznek előrébb.
Ti biztos találtok majd pozitívumokat is, egyébként nem szigethalmi vagyok, hanem mellette lakom.
Szerintem is előre kellett volna kérdezni. ;)
A dugó számomra nem új mert most Halásztelken lakunk. Igen előre kellett volna kérdezni, de nem kioktatásért jöttem hanem válaszokért :)
Köszi :)
A közlekedés katasztrófa, egyébként nem rossz, lehet kirándulni.
Hátránya még, hogy a tököli reptér le és felszálló pályája pont Szigethalom fölött megy el, mi többek között ezért is nem Szigethalmon vettünk házat.
3-as voltam, nem kioktatni akartalak.
Halásztelek felé is szokott dugó lenni Csepelről kifelé, de ami a szigethalmi HÉV átjárónál van az egy KATASZTRÓFA, látom mindenki más is így gondolja.
Engem egyébként a szmog zavar a legjobban.
Itt lehet figyelgetni, hogy a Csepel-szigeten mennyiszer van szmog. Csak azért, mert halálos végkimenetelű tüdőbetegséget okoz az, hogy sokszor az eü határérték 2-3-szorosa is itt lebeg.
Ha tehetném, nem laknék a Csepel-szigeten, az fix.
Azért nagyobb sokszor a Csepel-szigeten a szmog a pestinél, mert a Duna szellőztető hatása kihozza Pestről az összes szmogot. (Nem én találtam ki, az egyetemen mondták.) De lehet figyelni a térképet amit linkeltem, akár hetente többször is.
Ahogy ezeket a sorokat írom pl. Pesten az eü határérték 98%-a a szmog, a Csepel-sziget tetejénél 104%, ami azt jelenti, hogy jelenleg meghaladja az egészségre káros értéket.
A légszennyezéstől meg ilyen betegséget lehet kapni, akit érdekel a dolog: [link]
Szerintem ez hülyeség, én szoktam figyelni a szmogtérképet és általában Bp-en nagyobb a szmog. Ráadásul a Csepel-szigetnél is folyik a Duna, tehát ott is érvényesül akkor az általad leírt szívó hatás.
Ha valaki jó levegőt akar akkor költözzön az Őrségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!