Szigethalom jó?

Figyelt kérdés
Szigethalmon veszünk házat, érdekelnének vélemények hogy milyen!

2016. okt. 23. 21:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha már eldöntöttétek hogy ott vesztek akkor már mindegy milyen nem?
2016. okt. 24. 02:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Páromra most jött rá ez a kérdés, én is emlitettem neki hogy kicsit későn jutott eszébe :) de attól még szeretnék véleményeket kérni
2016. okt. 24. 06:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan a szmog, hogy vágni lehet, száll a fekete füst majd minden este a környék fölött.

Esténként Pest felől, reggel Pest felé be van állva a forgalom, egy órát is araszolhatsz Csepel határtól a városhatárig, amit még a HÉV is feltartóztat, ami pluszban összegyűjti az autókat. A HÉV marha lassú, ha be akarsz vele menni Pestre.

Jobb boltok csak Szigetszentmiklóson, meg Csepelen vannak.

A szakrendelőben a várólista a legtöbb szakrendelésre több hónapos, sürgős beutalóval se vesznek előrébb.

Ti biztos találtok majd pozitívumokat is, egyébként nem szigethalmi vagyok, hanem mellette lakom.

Szerintem is előre kellett volna kérdezni. ;)

2016. okt. 24. 10:39
 4/10 A kérdező kommentje:

A dugó számomra nem új mert most Halásztelken lakunk. Igen előre kellett volna kérdezni, de nem kioktatásért jöttem hanem válaszokért :)

Köszi :)

2016. okt. 25. 05:30
 5/10 anonim ***** válasza:

A közlekedés katasztrófa, egyébként nem rossz, lehet kirándulni.

Hátránya még, hogy a tököli reptér le és felszálló pályája pont Szigethalom fölött megy el, mi többek között ezért is nem Szigethalmon vettünk házat.

2016. okt. 27. 13:43
 6/10 anonim ***** válasza:
De amúgy én nem költöznék Halásztelekről Szigethalomra, mert az még messzebb van Bp-től (már ha ott dolgoztok persze ez csak akkor számít), és az sem dob rajta semmit h ott van a HÉV mert az majdnem 50 perc, és ha még a messzebb is laksz a hévtől akkor egy örökkévalóság. Ráadásul a Szigethalom Mű úton található hév átkelő egy katasztrófa, kocsival MINDIG kb negyed óra átkelni rajta, mindegy milyen nap vagy napszak van, és totál balesetveszélyes is.
2016. okt. 27. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:

3-as voltam, nem kioktatni akartalak.

Halásztelek felé is szokott dugó lenni Csepelről kifelé, de ami a szigethalmi HÉV átjárónál van az egy KATASZTRÓFA, látom mindenki más is így gondolja.

Engem egyébként a szmog zavar a legjobban.

[link]

Itt lehet figyelgetni, hogy a Csepel-szigeten mennyiszer van szmog. Csak azért, mert halálos végkimenetelű tüdőbetegséget okoz az, hogy sokszor az eü határérték 2-3-szorosa is itt lebeg.

Ha tehetném, nem laknék a Csepel-szigeten, az fix.

2016. okt. 27. 15:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó: de mért, egész Budapesten és Bp közelében nagy a szmog, nem hiszem h a Csepel-szigeten az átlagnál nagyobb.
2016. okt. 27. 18:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért nagyobb sokszor a Csepel-szigeten a szmog a pestinél, mert a Duna szellőztető hatása kihozza Pestről az összes szmogot. (Nem én találtam ki, az egyetemen mondták.) De lehet figyelni a térképet amit linkeltem, akár hetente többször is.

Ahogy ezeket a sorokat írom pl. Pesten az eü határérték 98%-a a szmog, a Csepel-sziget tetejénél 104%, ami azt jelenti, hogy jelenleg meghaladja az egészségre káros értéket.

A légszennyezéstől meg ilyen betegséget lehet kapni, akit érdekel a dolog: [link]

2016. okt. 28. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez hülyeség, én szoktam figyelni a szmogtérképet és általában Bp-en nagyobb a szmog. Ráadásul a Csepel-szigetnél is folyik a Duna, tehát ott is érvényesül akkor az általad leírt szívó hatás.

Ha valaki jó levegőt akar akkor költözzön az Őrségbe.

2016. nov. 1. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!