Szigethalmon érdemes házat venni?
Én is eddig csal Bpesten éltem, de azt mondhatom, hogy Bpesthez közel és ilyen olcsón és ennyi bejárási lehetőséggel máshol biztos nem találsz házat ill. ingatlant.Én úgy voltam vele egyből, hogy biztos a közbiztonság, de (Hál Istennek)...nem tudok már majd egy éve kirívó bűncslekményekről vagy erőszakosabb eseméyekről, amik ilyesztőek lennének! Egy két autólpoásról és néhány ingatlan feltörésről hallottam az elmúlt 9 hónapban, de túlnyomórészt a "gazdagabb" dunasori házakból, a dunapartról.Egyébként ott sem laknak minxdegyik házban csak tavasztól.
Az árakat talán a Dunától való HÉV távolsága teheti olcsóbbá és a keskeny úthálózat ami viszont összességében jobb, mint a Bpesti!
A lakosság kb. az '50 es évektől folyamatosan betelepülő népességből áll, mivel őslakos annál régebbről alig van.A legolcsóbb ingatlanárak viszont a "Fejes féle" építési vállalkozó könnyűszerkezetes házai miatt valószínű, mivel azok a gyéren szigetelt, kis telekkel épített házikók már igencsak hagynak minőségi kivetnivalót manapság,...nem igazán hosszútávra és olc só költségvetéssel tervezte az azóta elhunyt Fejes "Úr" !!
Az utcák sajnos keskenyek és járda csak főként a Szabadkai úton leledzik, ami talán a legfontosabb főutcája Szigethalomnak.A városka a maga 17500 fős lakosságával és saját bent is (foghíjasan de létező ) buszjáratával közlekedhető ha van tervezhető ideje az embernek, de inkább a kerékpár és az autó a fő közlekedési eszköz.Egyébként szinte minden ház nyaraló volt vagy még ma is az, és a jó részét állandó lakhatásra már átalakították.A nyaraló jellege miat főleg a Duna felöli fele vagy oldala nagyon nyugodt és csendes...amire én is vágytam a túlpörgött és agyonzsúfolt és túl infrastuktúrált Bp után.A hév felöli oldalán ami kicsit zsúfoltabb mint a dunai fel, szinte minden van a Rossmanntól a piacig, és a autóalkatrészüzletekig, kerékpárboltból kettő is van, létezik még jysk is , Penny, Spar, és egy jó pár kis abc, na meg a moslék Tesco is a hév másik oldalán.Lidl van 8 ill. 10 km a duna felöli oldaltól.
Ami biztos itt lehet a legolcsóbban házat venni Bpesthez közel egy főleg nyáron feléledő (programok, sport, rendezvények és jó levegő...itt van még a tököli parkerdő a határában a dunapartnál)...kisvárosban. Mindenestre ilyesztő vagy elrettentő dolog nincs a városban.Bár a gyerekorvosok pocsékak, még a felnőtt is egy más világ, (mi is Bpestre megyünk valami gondunk van...nem egy nagy út a nyugalomért)..Mindent összevetve a kisebb negatívumai ellenére nekem megéri itt élni a nyugis tiszta levegőn, közel a Dunához és az erdőhöz, de nem elveszve a boltoktól sem vagy a nagy áruházak kényszerűségétől sem távol.
Kerékpárod mindenképpen legyen, de legyél fellápázva rendesen !!! Autód sem árt (sőt nagy előny) :D
Szia!
Mi is Pesten éltünk pár évet (albérletben), és közel akartunk maradni, csak kertes házban.
Mi is itt találtunk házat, meg is vettük. 5 éve lakunk itt, és nem sok rosszat mondhatok róla. A közlekedéssel vannak bajok, de mivel 2 autónk van, így ez nekünk nem gond.
Gyerekorvos nincs normális, de mivel sok település van közel, ezért lehet találni.
Bölcsibe kevés a férőhely, ovival nem tudom mi a helyzet, de abból több van.
Szerintem egyre több fiatal jön ide lakni, pont az olcsóság miatt.
Közbiztonság átlagos, a nyaralókban van inkább betörés (ahol nem laknak állandóan), de ez sem annyira jellemző.
De az előttem szóló jól leírta, részletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!