Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 22 évesen hitelt akarok...

22 évesen hitelt akarok felvenni lakásra. Mindenki órültségnek tartja, miért?

Figyelt kérdés
Ha albérletbe megyek minek fizessek havi 60-70 ezret olyanért ami sosolem lesz az enyém ? Tetszik egy kis kertes ház 50m2 kis kerttel. Nemértem miért lenne hülyeség ? 8 millió Forint lenne a hitelösszeg.
2016. okt. 15. 05:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
OK, csak az a gond, hogy a 60E Ft-os kiadásodból jelenleg nincs megtakarításod, ezen kell változtatni, mert ha ezt félreteszed 4 évig lakástakarékba, kapsz még rá 30% állami támogatást is, így majdnem 4M Ft önerőd lesz.
2016. okt. 15. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:
mennyi a bejelentett jövedelmed?
2016. okt. 15. 15:17
 13/16 anonim ***** válasza:

És mi az a 60 ezres havi kiadás?

Mert nagyon nem mindegy, hogy ez kaja, benzin meg hasonlók, vagy hitel?

Ugyanis bármit is csinálsz, a hitel MELLETT megmaradnak az egyéb kiadásaid, szóval lehet lesz 60 ezres törlsztőd, meg mellette a jelenlegi 60 ezres kiadásod.

De egyébként sokkal több lesz az, mert 60 ezerből nem hozod ki a rezsit + kaját + ruházkodást + hobbidat.

Hiába dolgozol az építőiparban, ha egyszer az anyagköltség eleve magas, bármit is akarsz csinálni.

Mi is sok mindent magunknak csinálunk, vagy ismerőssel.

Magunknak betonoztunk, csináltunk kerítést, így nem volt munkadíj. Ettől függetlenül csak az anyag több százezerbe került.

A fürdőszobát is a párom csempézte, így ez a része ingyen volt attól még több tízezer a csempe + ragasztó + apróságok.

Szóval szerintem ez az építőipari tapasztalat nem sokat tesz hozzá a terveidhez, nagyon sok az ilyen ezermester típus, aki mindent megcsinál a ház körül. De attól még ezek a dolgok nem lesznek ingyen.

Egyébként én teljesen megértelek, és hitel párti vagyok, mármintz albérlettel szemben.

Ha kb ugyanannyi, akkor inkább a sajátodat fizesd, mert akkor x év múlva lesz egy házad, albérlet meg kidobott pénz.

Első oldalon írták, hogy keress egy kicsi albit, és mellette gyűjtögess.

Aha...csakhogy a kicsi albi sem olcsóbb, mint egy közepes, és albidíj + rezsi + megélhetés, emellett nem nagyon lehet gyűjtögetni. Akkor már miért ne fizetné az ember a sajátját?

De van egy elég nagy gond. Azt írod, nem nagyon van megtakarításod. Akkor mire akarod felvenni a hitelt? A semmire nem adnak. 8 milliós hitel, tehát 8 milla a ház?

Szerintem legalább 2 milla önerőt fognak kérni, de vidéken 2,5 - 3 milla is lehet.

Azt se felejtsd el, hogy egy csomó előzetes költség lesz, nekem kb 300 ezrembe került, mire végre megkaptam a hitelt.

Szóval egyáltalán nincs önerőd? 8 millió szerepelne a szerződésben?

Nagyon-nagyon fontos, hogy mennyit keresel, enélkül nem is lehet erről tovább beszélni.

2016. okt. 15. 17:17
 14/16 A kérdező kommentje:
Fundamenta ?
2016. okt. 15. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi a konkrét kérdés a Fundamentával kapcsolatban? Ha az, hogy ott kapsz-e azonnal 8M Ft hitelt önerő és adóstárs nélkül, plusz ingatlan fedezet nélkül, akkor egyértelmű NEM a válasz, de ha ott szeretnéd összegyűjteni az önerőt, akkor jó döntés lehet.
2016. okt. 16. 06:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Mert akkor eri meg ingatlant venni sajathasznalatra, ha az 10-15 evig megfelel a celnak.

Ha veszel, de utana harom evvel kinovod, mert hazasosz, jon a gyerek stb, akkor az ugyvedi dijakkal, illetekkel, hitelkivaltas dijaval stb stb rosszabbul jarsz mintha bereltel volna. (raadasul par ev mulva a hiteled is meg majdnem ugyanannyi marad, mivel eleinte a kamat resze dominans a torlesztonek).

Plusz ennyi idosen meg joesellyel nem vagy a karriered tetopontjan, elotted all meg 2-3 munkahelyvaltas legalabb hogy kimaxold a kepzettsegeddel elerheto fizetest. Ha egy masik varosban ajanlanak egy jobban fizeto, vezetoi posztot, mit tudsz csinalni? Mert alberletbol semmi gond, de sajatnal meg vagy eladod, vagy kinlodsz.

Ha ez a kis kerteshaz akkora, hogy elfersz majd benne a paroddal meg annyi gyerekkel amennyit tervezel, es mar van egy olyan allasod ami szinten megfelel legalabb 10 evig, akkor viszont hajra.

2017. okt. 20. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!