Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire számíthatok lakásvásárlás...

Mire számíthatok lakásvásárlásnál? Ez lesz az első.

Figyelt kérdés

Ismerősöm mondta nyár elején, hogy pár hónap és eladják a mamája lakását, mert hozzájuk költözik a családi házba.

Szóban megegyeztünk, hogy engem érdekelne az ingatlan, szól ha aktuális lesz.

Szólt is. Akkor derült ki, hogy a tulajnak tartozása van XY bank felé. Írtunk szándéknyilatkozatot, hogy én megvenném a lakást Z összegért. (Ami kevesebb mint a tartozás).

Igaz 3,5 hét után, de kaptunk választ, hogy mehet az adásvétel. Ha postai úton megérkezik a határozat, akkor mehetünk is ügyvédhez.

Mit kell vinnem magammal? Pénzen és személyes iratokon kívül?

Ha odamegyünk pl. 4 órára, az ügyvéd akkor írja meg a szerződést, kinyomtatja és mi aláírjuk?

Vagy korábban el kell küldeni neki az adatok, és mire megyünk csak az aláírás kell?

Mennyit szoktak fizetni az ügyvédnek?

A földhivatalban ki tud intézkedni? Én vagy az eladó?

A lakás ára rendelkezésemre áll, nem kell banki kölcsönre vagy ilyesmire várni.

Nem lett meghirdetve, nincs konkurencia sem.

Köszönöm a segítséget. :)

2016. okt. 1. 15:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Össze-vissza tartozó eladótól vettük a lakást mi kb. semmivel se foglalkoztunk, az ügyvéd csinált mindent, a helyzet ismerete alapján írta adásvételit, amibe az is bele lett foglalva, hogy a vételár is ügyvédi letétbe megy, melyből kiegyenlítik a tartozásokat és a fennmaradó összeget kapja meg az eladó. (azért, hogy nehogy az eladó véletlen elfelejtse kiegyenlíteni a tartozásokat)

Csak a foglalót kapta a kezébe, ami minimális összegű volt, azt se arra költötte, amire kellett volna (már behajtónál lévő tartozás) szóval még jó hogy az ügyvéd vette a kezébe az egész dolgot, nem csak annyit csinált, hogy firkált egy adásvételit, mert ha az eladó kezébe adjuk a lét, akkor nem tudom mi lett volna. Gondolhatod, miután az ügyvéd minden tartozást kiegyenlített vele, maradt neki 200-300 ezer forintja a komplett vételárból...

2016. okt. 3. 00:39
 12/12 anonim ***** válasza:
ELőző vagyok. Mi 3% foglalót fizettünk. Nincs kőbe vésve, hogy 10 legyen. Ha történetesen 10%-ot a kezébe adunk, akkor a maradék nem is lett volna elég a tartozásaira, ahogy írtam alig maradt neki valami. Szóval akkor néztünk volna, hogy mi legyen. Persze, lehet azzal jönni, hogy másnem kipereled belőle, de egy olyan nyomorultból, akinek akkora tartozása van és akin más se tud behajtani semmit, se bank, se stb. ráadásul már lakása sincs, mert eladta épp neked azon te aztán végképp nem hajtasz be pénzt.
2016. okt. 3. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!