Mire számíthatok lakásvásárlásnál? Ez lesz az első.
Ismerősöm mondta nyár elején, hogy pár hónap és eladják a mamája lakását, mert hozzájuk költözik a családi házba.
Szóban megegyeztünk, hogy engem érdekelne az ingatlan, szól ha aktuális lesz.
Szólt is. Akkor derült ki, hogy a tulajnak tartozása van XY bank felé. Írtunk szándéknyilatkozatot, hogy én megvenném a lakást Z összegért. (Ami kevesebb mint a tartozás).
Igaz 3,5 hét után, de kaptunk választ, hogy mehet az adásvétel. Ha postai úton megérkezik a határozat, akkor mehetünk is ügyvédhez.
Mit kell vinnem magammal? Pénzen és személyes iratokon kívül?
Ha odamegyünk pl. 4 órára, az ügyvéd akkor írja meg a szerződést, kinyomtatja és mi aláírjuk?
Vagy korábban el kell küldeni neki az adatok, és mire megyünk csak az aláírás kell?
Mennyit szoktak fizetni az ügyvédnek?
A földhivatalban ki tud intézkedni? Én vagy az eladó?
A lakás ára rendelkezésemre áll, nem kell banki kölcsönre vagy ilyesmire várni.
Nem lett meghirdetve, nincs konkurencia sem.
Köszönöm a segítséget. :)
Össze-vissza tartozó eladótól vettük a lakást mi kb. semmivel se foglalkoztunk, az ügyvéd csinált mindent, a helyzet ismerete alapján írta adásvételit, amibe az is bele lett foglalva, hogy a vételár is ügyvédi letétbe megy, melyből kiegyenlítik a tartozásokat és a fennmaradó összeget kapja meg az eladó. (azért, hogy nehogy az eladó véletlen elfelejtse kiegyenlíteni a tartozásokat)
Csak a foglalót kapta a kezébe, ami minimális összegű volt, azt se arra költötte, amire kellett volna (már behajtónál lévő tartozás) szóval még jó hogy az ügyvéd vette a kezébe az egész dolgot, nem csak annyit csinált, hogy firkált egy adásvételit, mert ha az eladó kezébe adjuk a lét, akkor nem tudom mi lett volna. Gondolhatod, miután az ügyvéd minden tartozást kiegyenlített vele, maradt neki 200-300 ezer forintja a komplett vételárból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!