Mikor tudom meg, hogy a nevemre került a már kifizetett ingatlan?
Figyelt kérdés
Nemrégiben vásároltam egy ingatlant, már több, mint egy hónapja kifizettem, de eddig még semmilyen levelet nem kaptam a földhivataltól. Lehetséges, hogy az ügyvéd elmulasztotta beadni a bejegyzési kérelmet? Hogyan tudok utánanézni, hogy a nevemen van a tulajdonjog tulajdoni lap lekérése nélkül? (nem szeretnék hatezer ft-ot fizetni ezért)2016. szept. 20. 23:34
1/9 anonim válasza:
Levelet fogsz kapni a földhivataltól, de nálam sem siették el. Az ügyvédtől finoman megérdeklődheted, hogy szerinte ez mikorra várható.
2/9 anonim válasza:
Nemsokára megjön a csekk az illetékről, majd elkerekedik a szemed..:)
3/9 anonim válasza:
Ha bemész a földhivatalba, akkor a betekintés az iratba ingyenes tudtommal. Tehát az ügyintéző megnyitja, és megmondja neked, hogy mi van ráirva. A széljegynek azonnal rá kell kerülnie, amikor az ügyvéd beadja a papirokat, utána a földhivatal elücsöröghet rajta egy ideig.
4/9 anonim válasza:
Nekem csaknem négy hónapba telt mire postázták a papírt róla, szóval csak türelem, nem vagy elkésve sehonnan. Ez két éve volt, nem hiszem hogy azóta túl sokat gyorsult volna az ügyintézés.
5/9 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy bizonyos közműszolgáltatóknak (pl. FŐTÁV) szükségük van az átíráshoz a tulajdonjogi bejegyzési határozatra, anélkül nem kerül a nevemre...
2016. szept. 21. 15:29
6/9 anonim válasza:
Adás-vételi szerződés elég szokott lenni
7/9 A kérdező kommentje:
Elmű/díjbeszedőnek elég is, a birtokbaadásival együtt, de a főtáv más tészta, nekik kell a tulajdonjogi bejegyzési engedély is... namost amúgy megjött tegnap a navos illetékpapír....leesett az állam. 620 ezer ft-ot kell kipengetnem vityáéknak...nem tudom, hogy mi lesz, mert minden pénz lakásra+bútorokra ment el....
2016. szept. 22. 10:42
8/9 anonim válasza:
Miért kell ennyit fizetni? Ez egy panellakásért nagyon sok.
Mi nem fizettünk semmit a házért, mert egy éven belül volt vétel és eladás, mert 10 éve a mienk volt az előző, ráadásul az volt drágább, a mostani olcsóbb.
9/9 xswerdy válasza:
Illetékre kérhetsz részletfizetést.
De egy külön ügy az illeték, meg a bejegyzést (bár annyi azért kiderült, hogy az ügyvéd benyújtotta).
A bejegyző határozatot az ügyvéd kapja. Én egyszer rákérdeztem, azt mondta, most már várható, és küldi, ha megjön. Hónapok múlva kérdeztem rá megint, kiderült, hogy rég ott volt, küldte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!