Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor tudom meg, hogy a...

Mikor tudom meg, hogy a nevemre került a már kifizetett ingatlan?

Figyelt kérdés
Nemrégiben vásároltam egy ingatlant, már több, mint egy hónapja kifizettem, de eddig még semmilyen levelet nem kaptam a földhivataltól. Lehetséges, hogy az ügyvéd elmulasztotta beadni a bejegyzési kérelmet? Hogyan tudok utánanézni, hogy a nevemen van a tulajdonjog tulajdoni lap lekérése nélkül? (nem szeretnék hatezer ft-ot fizetni ezért)
2016. szept. 20. 23:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Levelet fogsz kapni a földhivataltól, de nálam sem siették el. Az ügyvédtől finoman megérdeklődheted, hogy szerinte ez mikorra várható.
2016. szept. 20. 23:36
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Nemsokára megjön a csekk az illetékről, majd elkerekedik a szemed..:)
2016. szept. 20. 23:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha bemész a földhivatalba, akkor a betekintés az iratba ingyenes tudtommal. Tehát az ügyintéző megnyitja, és megmondja neked, hogy mi van ráirva. A széljegynek azonnal rá kell kerülnie, amikor az ügyvéd beadja a papirokat, utána a földhivatal elücsöröghet rajta egy ideig.
2016. szept. 21. 05:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem csaknem négy hónapba telt mire postázták a papírt róla, szóval csak türelem, nem vagy elkésve sehonnan. Ez két éve volt, nem hiszem hogy azóta túl sokat gyorsult volna az ügyintézés.
2016. szept. 21. 11:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy bizonyos közműszolgáltatóknak (pl. FŐTÁV) szükségük van az átíráshoz a tulajdonjogi bejegyzési határozatra, anélkül nem kerül a nevemre...
2016. szept. 21. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Adás-vételi szerződés elég szokott lenni
2016. szept. 21. 16:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Elmű/díjbeszedőnek elég is, a birtokbaadásival együtt, de a főtáv más tészta, nekik kell a tulajdonjogi bejegyzési engedély is... namost amúgy megjött tegnap a navos illetékpapír....leesett az állam. 620 ezer ft-ot kell kipengetnem vityáéknak...nem tudom, hogy mi lesz, mert minden pénz lakásra+bútorokra ment el....
2016. szept. 22. 10:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért kell ennyit fizetni? Ez egy panellakásért nagyon sok.

Mi nem fizettünk semmit a házért, mert egy éven belül volt vétel és eladás, mert 10 éve a mienk volt az előző, ráadásul az volt drágább, a mostani olcsóbb.

2016. szept. 23. 00:42
 9/9 xswerdy ***** válasza:

Illetékre kérhetsz részletfizetést.

De egy külön ügy az illeték, meg a bejegyzést (bár annyi azért kiderült, hogy az ügyvéd benyújtotta).

A bejegyző határozatot az ügyvéd kapja. Én egyszer rákérdeztem, azt mondta, most már várható, és küldi, ha megjön. Hónapok múlva kérdeztem rá megint, kiderült, hogy rég ott volt, küldte.

2016. szept. 23. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!