El lehet-e adni úgy egy lakást, hogy banki jelzálog terheli, és ha igen, mi ennek a menete?
2013..de sokat ez nem változott azóta
El lehet adni.
Egy normális ügyvéd kell, aki megfelelően tájékoztatja a feleket, hogy mi, hogyan zajlik és le is vezényli a folyamatot.
Igen, mi is ilyet vettünk. A vételàr egy részét a hitel kiegyenlítésére a banknak utaltuk. Egyszerűbb az út ha a hitel kevesebb mint a vételàr.
Veszed vagy eladod a lakàst. Mert nem mindegy melyik félnek mi a menete.
Igy vettem lakast!
Eloszor 1%ot fizettem foglalokent, majd 10%ot kellett volna de 50%lett belole amiert teher volt a lakason. Tehermentesitettuk es utana kifizetttem a teljes osszeget es a nevemre kerult. /volt szocpol hitel a lakason. Par nap az egesz ide lefolyasa./
Ha nem lehetne, akkor egy csapásra vége lenne az ingatlanpiacnak.
Ez egy aktus keretében történik. A vevő ügyvédje intézi. A tartozás közvetlenül megy a banknak, a fennmaradó részt kapja meg az eladó.
Akkor érdekes a történet, ha a vételárat is meghaladja már a tartozás, de ez viszonylag ritka eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!