Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Iroda lakássá minősítése?

Iroda lakássá minősítése?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lakásvásárlás előtt állok, a kiszemeltem pedig egy iroda besorolású ingatlan. Tisztában vagyok azon hátrányával, hogy hitel nem vehető fel rá, illetve hogy nem lehetek bejelentve rá. Az érdekelne, hogy ha nem zever hogy anyámékhoz vagyok bejelentve (mert őszintén szólva nekem teljesen mindegy),és ki tudnám fizetni kp-ben, akkor vannak még hátrányai a hivatalos lakásokhoz képest?

Biztosításra és hasonlókra gondolok.

Köszi

2016. szept. 8. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Közművek????
2016. szept. 8. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Áfa, szja, illeték más. Több.
2016. szept. 8. 20:58
 3/9 A kérdező kommentje:

Felesleges kérdőjelek sorával kifejezned az elképedésedet, normális kérdés volt. Tisztában vagyok vele hogy ezek léteznek, erről szól a kérdés, hogy mik a hátrányai, ha megvásárlom az ingatlant.

Ha leírsz egy szót, azzal nem alkotsz egész mondatot, kvázi nem fejezed ki amit mondani akarsz.

Ettől függetlenül köszönöm, örülnék mások válaszának is.

2016. szept. 8. 21:17
 4/9 TappancsMancs ***** válasza:
39%

A "nem lehetek bejelentve rá"-n ha jól értem... ahol életvitelszerűen laksz az a >lakóhelyed< és nem csak jogod van lakcímkártyát kérni oda hanem állampolgári kötelességed is. Azt hogy engedélyezett e irodában lakni nem tudom, de asszem igen ha megfelel közműben stb. Van aki átalakítja pl.

"A lakcím és az értesítési cím bejelentése és nyilvántartása201

26. §202 (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés)."

"(2)27 A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ, továbbá - a külföldön élő magyar és nem magyar állampolgárok kivételével - az a helyiség, ahol valaki szükségből lakik, vagy - amennyiben más lakása nincs - megszáll."

[link]

2016. szept. 8. 21:22
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:
87%
Bocsi nem a hátrányaira válaszolta. Ha van vezetékes telefon egész nap csöröghet a régi cég/ek miatt. Közmű lehet hiányos. Ha cégek irodák közelében van közvetlenül és meghívsz valakit látható lesz hogy szokásos lakás, mivel irodák üzletek stb között van. Ugyanezért lehet olyan telephelyen, udvaron ami jellegzetesen céges hely.
2016. szept. 8. 21:26
 6/9 TappancsMancs ***** válasza:
82%

jav*

és meghívsz valakit látható lesz hogy nem* szokásos lakás,

2016. szept. 8. 21:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, ment mindegyikre a zöld kéz
2016. szept. 8. 21:31
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Szívesen! Nézd meg a hétvégéket is mert szomszédos cégek dolgozhatnak hétvégén is és iroda mellett lehet szerelőműhely is.
2016. szept. 8. 21:32
 9/9 TappancsMancs ***** válasza:
72%
Még valami - a közművesítés kötelező de zuhanyozó az lehet hogy nincs és rendes méretű konyha sem. Néha nehéz átalakítani de bontható nem tartó falakkal lehet egybenyitni. Előnye hogy lehet minden vadiúj a vakolattól a mosdóig...
2016. szept. 8. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!