Iroda lakássá minősítése?
Sziasztok.
Lakásvásárlás előtt állok, a kiszemeltem pedig egy iroda besorolású ingatlan. Tisztában vagyok azon hátrányával, hogy hitel nem vehető fel rá, illetve hogy nem lehetek bejelentve rá. Az érdekelne, hogy ha nem zever hogy anyámékhoz vagyok bejelentve (mert őszintén szólva nekem teljesen mindegy),és ki tudnám fizetni kp-ben, akkor vannak még hátrányai a hivatalos lakásokhoz képest?
Biztosításra és hasonlókra gondolok.
Köszi
Felesleges kérdőjelek sorával kifejezned az elképedésedet, normális kérdés volt. Tisztában vagyok vele hogy ezek léteznek, erről szól a kérdés, hogy mik a hátrányai, ha megvásárlom az ingatlant.
Ha leírsz egy szót, azzal nem alkotsz egész mondatot, kvázi nem fejezed ki amit mondani akarsz.
Ettől függetlenül köszönöm, örülnék mások válaszának is.
A "nem lehetek bejelentve rá"-n ha jól értem... ahol életvitelszerűen laksz az a >lakóhelyed< és nem csak jogod van lakcímkártyát kérni oda hanem állampolgári kötelességed is. Azt hogy engedélyezett e irodában lakni nem tudom, de asszem igen ha megfelel közműben stb. Van aki átalakítja pl.
"A lakcím és az értesítési cím bejelentése és nyilvántartása201
26. §202 (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés)."
"(2)27 A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ, továbbá - a külföldön élő magyar és nem magyar állampolgárok kivételével - az a helyiség, ahol valaki szükségből lakik, vagy - amennyiben más lakása nincs - megszáll."
jav*
és meghívsz valakit látható lesz hogy nem* szokásos lakás,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!