Debrecenben Ingatlan vételekor az irányárból mennyi a reális alku összeg egy ház, illetve egy lakás esetén?
Nem a szélsőségekre gondolok, amikor nagyon sürgős, vagy amikor épp nagyon ráér az eladás, hanem a közepére, ami nagy általánosságban elmondható, hogy (hasrapacsi:)) családi ház esetén pl. 10%, lakás esetén 5% vagy valami hasonló.
Köszi a segítségeteket.
Nézd, ez így ahogy te gondolod, nem általánosítható.
Jártam már olyan ingatlanban, amit 40 millióért hirdettek és kb 30 millió volt a reális értéke, de olyanban is jártam, ami kb 55 milliót ért de már 40-ért is odaadták volna, csak sürgősen kellett a pénz.
Az első példámban akár 10 milliót alkudni sem lett volna arcátlanság, de a másodikban már kettőt is igen, hiszen jóval áron alul kínálták már eleve. [Sajnos földút volt a ház előtt, és én csak aszfaltozott úton összközműves házat kerestem.]
Szóval fel kellene tudni mérni, hogy mennyi a reális értéke az ingatlannak és ahhoz képest alkudni a reálishoz közeli értékre. Hogy ez 5 vagy 10 vagy 15%? Jó kérdés.
köszönöm a segítségeteket. Igen, gondoltam, hogy nem könnyen általánosítható a kérdés. Én mondjuk nem ilyen 40-50 millás házat szeretnék hanem olyat, amit 17-18 körül hirdetnek. Tehát nem az a környék, ahol rá licitálnak. :)
Köszönöm a segítségeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!