Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Laknátok nyugdíjasként Gárdony...

Laknátok nyugdíjasként Gárdonyban?

Figyelt kérdés
Körülnéztem, nekem szimpatikus. Kíváncsi lennék olyanok véleményére, akik ott laknak/laktak.
2016. aug. 1. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne annyi pénzem,hogy ott is vehetnék jó állapotú házat telekkel a Velencei tó partján,én már nem is írtam volna ki ezt a kérdést,ha nem már tegnap leköltöztem volna.Nyugdíjas éveket ott tölteni ,magyar viszonylathoz képest Hawaii.
2016. aug. 1. 15:50
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Egyszer átutazóban láttuk a vonatból, beleszerettünk, éveken át mondtuk, hogy elmegyünk.

Tavaly ott nyaraltunk. Nem egy nagy szám.

Sétát mindenképp terveztünk, tündéri kis nyaralók vannak ott. De ezen kívül semmi.

Nem tudom, mitől Hawaii, hisz a házak 99%-a nem vízparton van, nem lehet akárhol belemenni, el kell menni a strandig, az meg akkor már sok egyéb városban megoldható.

Mi parton voltunk, de sziklás, így rendesen strandolni nem igazán lehet. Ha mondjuk horgásznál sokat, akkor jó egy vízparti város, de abból nagyon sok van ebben az országban.

Ami kicsit fura volt, hogy semmi élet nem volt, alig találtunk egy boltot vagy bármit. Pedig nyáron voltunk. Na nem kell a nyüzsgés, meg a tömeg, de semmi rendezvény, semmi utcai árus, tényleg semmi nem volt.

A város többi része nem tudom, milyen, mi ezt a parti részt jártuk be.

Ennél még azt is számításba kell venni, hogy ha tényleg kis vízparti házikóra gondolsz, akkor ezek nagyrészt hétvégi házak, soknál látszik, hogy idén még nem is volt benne senki. Meg sokba csak nyárra költöznek le, aztán jövő tavaszig semmi.

Na és mi szokott történni az ilyen helyeken? Mint minden üdülő-övezetben: betörések. Nincs veszély, hogy hazaállít a tulaj, és nem láthatnak meg a szomszédok.

Ha nem a part közeli részre gondoltál, akkor passz, egyéb részen én nem voltam.

De ha egyéb részre gondoltál, akkor meg miért épp Velencei tó?

2016. aug. 1. 17:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, olvastam a gárdonyi polgármesteri intézkedésekről( orvosi ügyelet megszüntetéséről a lakók ellenkezése ellenére), hát elment a kedvem az egésztől.
2016. aug. 1. 18:49
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Na 2-es.Az egész országban betörések vannak ,nem csak itt.Hová mennél inkább ,németbe?Na ott aztán Angéla miatt nincs bűnözés.Balaton olyan mint a velencei tó,nyáron nyüzsgés ,télen nyugalom.Télen akárhol élsz nincs sok kedved kimozdulni.Nyáron meg keresed a szabadidő eltöltésére a helyeket.Ilyen alapon Florida sem lenne jó lakhatás céljából,mert sok a bűnözés és a hurrikán.Nézz szét az országunkba és mond meg ,hogy a kérdezőnek hol lenne jó eltölteni a nyugdíjas éveit?
2016. aug. 1. 19:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Erről én nem tudtam,hogy ilyen búza emberek vannak önkény uralmon Gárdonyban.Legszívesebben törölném a válaszaimat.Tény,hogy a hová költöznék,ott mindent előre,alaposan átnéznék előtte.Ez az önkormányzat teljesen tönkre tesz, egy régen jól működő települést.Milyen szankciók lehetnek még?Sajnálom.
2016. aug. 1. 19:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk Gárdonyban (Gárdonyfürdőn) van nyaralónk már 26. éve. Ha valaki a városi nyüzsgő élethez, a sok ingerhez szokott, annak a dögunalom. Ha a városközpontnak nevezhető és pár üzlettel ellátott részéhez közel, de az országúttól és vasúttól mégis távolabb van (a zaj miatt), akkor még jó a helyzet, mert a nyugdíjas is be tud vásárolni. Onnan azonban 1-2 km-es kívül már semmilyen üzlet nincs. Városhoz szokott ember a tömegközlekedési lehetőséget alapszolgáltatásnak tekinti, az itt nincs. Ha csak a Penny-ben vásárol és 1 km-*re lakik, addig gyalog kell vinni a cuccot. Az ottaniak elsősorban kerékpárral vagy 15-20 éves autókkal közlekednek helyben. Ha már valamilyen különlegesebb dolgot akar vásárolni az ember, akkor legalább Székesfehérvárra kell utazni, mert helyben az alapdolgokon felül semmi nincs. Nincs elektromos műszaki bolt, nincs valójában kertészbolt sem (csak kertészeti áruda). Persze szökőkutas szobor az van. A legjobb a Harmata vas- műszaki üzlet, de már faáru bolt sincs, húsbolt pláne nincs. Persze, ha valaki a kertészkedéssel, saját célra termeléssel akarja eltölteni az idejét, akkor megfelelő nagyságú kert esetében erre kiváló alkalma lehet (különösen, ha kút is van a telken, mert a víz az nagyon drága). Sajnos az utak zömét nem aszfaltozták le, ezért poroznak. Általánosságban persze a levegő jóval tisztább, mint Budapest központi részén és általában a közlekedési zaj jóval kisebb. Viszont ha valahol építkeznek vagy füvet nyírnak, azt nagy körzetben hallani, mert nincsenek magas épületek, amik felfognák a zajt. Bármi kulturális élmény végett városba kell elutazni (színház, mozi, múzeum, kiállítás), mert ami helyben van, az megmosolyogtató.
2016. aug. 1. 20:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Az utolsó jól összefoglalta, ez legalább hasznos.

"Na 2-es.Az egész országban betörések vannak ,nem csak itt"

Na, okoska.

Nem mondtam, hogy máshol semmi nincs, nem kell kiforgatni a szavaimat.

De egy lakótelepen vagy egy kertvárosi részen közel sem jellemző annyira a betörés, mint olyan helyeken, ahol egész utcák hónapokon át lakatlanok.

Németországot fel sem vetette senki, nem kéne idekeverni Merkelt, mert ettől nem tűnsz okosabbnak.

A nyaralóövezetek ezzel járnak, nem csak itt, máshol is.

2016. aug. 2. 08:14
 8/11 anonim ***** válasza:
A Dunakanyarban is van sok eladó volt üdülőház (téglából), a településeken minden van (boltok, jó tömegközlekedés, közművek (csatorna és gáz is, kábeles internet, tv, amit akarsz), strand és termálfürdő, kulturális élet és nemcsak nyáron. És egyre több az állandó lakos. Ilyen Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány is). Van orvos, patika, ügyelet, de kórház és szakrendelő legközelebb Vácott. Én három éve ezt választottam és nem bántam meg.
2016. aug. 4. 01:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Betörések ellen minden házba be van építve a biztonsági rendszer (távfelügyeletes). Aki látja a szirénát és mégis megpróbálna betörni, azt nagyon hamar elkapja az őrség. Több ilyen cég is van, havi pár ezer forintért biztonságos. De a rosszul beállított szirénák rémesek.
2016. aug. 4. 01:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Dunakanyar véleményem szerint egész más, onnan bejárnak Pestre dolgozni, iskolába.

Szentendre csak 20 km, nem hasonlítható össze azzal, ami 50-60 km-re van.

Szentendre és társai gyönyörű, de épp a főváros közelsége miatt nagyon népszerű, ezáltal rhadt drága hely.

Nyilván nem bántad meg... mert volt rá pénzed. Akinek van, az menjen csak, mert biztos megéri.

De ott épp azért van minden, mert ki tudott alakulni egy olyan életforma, hogy állandóra ott tudnak lakni, hiszen van 20-30 km-es körzeten belül minden.

De Gárdonyban van-e munkalehetőség? Ilyen szinten bizos nincs, sőt az egész tó körül max szezonban van valami. Hiszen ha nincsenek boltok, éttermek, nagy üzletközpontok, semmi műszaki áruház, gyárak, akkor hol dolgoznának az emberek?

Itt a vízpart az, ami vonzza az embereket, de az meg max májustól szeptemberig. Utána kihal a város.

2016. aug. 4. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!