Laknátok nyugdíjasként Gárdonyban?
Egyszer átutazóban láttuk a vonatból, beleszerettünk, éveken át mondtuk, hogy elmegyünk.
Tavaly ott nyaraltunk. Nem egy nagy szám.
Sétát mindenképp terveztünk, tündéri kis nyaralók vannak ott. De ezen kívül semmi.
Nem tudom, mitől Hawaii, hisz a házak 99%-a nem vízparton van, nem lehet akárhol belemenni, el kell menni a strandig, az meg akkor már sok egyéb városban megoldható.
Mi parton voltunk, de sziklás, így rendesen strandolni nem igazán lehet. Ha mondjuk horgásznál sokat, akkor jó egy vízparti város, de abból nagyon sok van ebben az országban.
Ami kicsit fura volt, hogy semmi élet nem volt, alig találtunk egy boltot vagy bármit. Pedig nyáron voltunk. Na nem kell a nyüzsgés, meg a tömeg, de semmi rendezvény, semmi utcai árus, tényleg semmi nem volt.
A város többi része nem tudom, milyen, mi ezt a parti részt jártuk be.
Ennél még azt is számításba kell venni, hogy ha tényleg kis vízparti házikóra gondolsz, akkor ezek nagyrészt hétvégi házak, soknál látszik, hogy idén még nem is volt benne senki. Meg sokba csak nyárra költöznek le, aztán jövő tavaszig semmi.
Na és mi szokott történni az ilyen helyeken? Mint minden üdülő-övezetben: betörések. Nincs veszély, hogy hazaállít a tulaj, és nem láthatnak meg a szomszédok.
Ha nem a part közeli részre gondoltál, akkor passz, egyéb részen én nem voltam.
De ha egyéb részre gondoltál, akkor meg miért épp Velencei tó?
Az utolsó jól összefoglalta, ez legalább hasznos.
"Na 2-es.Az egész országban betörések vannak ,nem csak itt"
Na, okoska.
Nem mondtam, hogy máshol semmi nincs, nem kell kiforgatni a szavaimat.
De egy lakótelepen vagy egy kertvárosi részen közel sem jellemző annyira a betörés, mint olyan helyeken, ahol egész utcák hónapokon át lakatlanok.
Németországot fel sem vetette senki, nem kéne idekeverni Merkelt, mert ettől nem tűnsz okosabbnak.
A nyaralóövezetek ezzel járnak, nem csak itt, máshol is.
Dunakanyar véleményem szerint egész más, onnan bejárnak Pestre dolgozni, iskolába.
Szentendre csak 20 km, nem hasonlítható össze azzal, ami 50-60 km-re van.
Szentendre és társai gyönyörű, de épp a főváros közelsége miatt nagyon népszerű, ezáltal rhadt drága hely.
Nyilván nem bántad meg... mert volt rá pénzed. Akinek van, az menjen csak, mert biztos megéri.
De ott épp azért van minden, mert ki tudott alakulni egy olyan életforma, hogy állandóra ott tudnak lakni, hiszen van 20-30 km-es körzeten belül minden.
De Gárdonyban van-e munkalehetőség? Ilyen szinten bizos nincs, sőt az egész tó körül max szezonban van valami. Hiszen ha nincsenek boltok, éttermek, nagy üzletközpontok, semmi műszaki áruház, gyárak, akkor hol dolgoznának az emberek?
Itt a vízpart az, ami vonzza az embereket, de az meg max májustól szeptemberig. Utána kihal a város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!