Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tízemeletes panellakás tizedik...

Tízemeletes panellakás tizedik emelete mennyire zajos lift szempontjából?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 29. 16:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Lehet berakatni hangszigetelt ajtót, pl HI-SEC, de szerintem az a hang a falakon is megvezetődik. Köszi!
2016. ápr. 30. 18:30
 12/17 gomzoli ***** válasza:
100%
Persze, azért még hallani, de kibírható. Mi csak néha vagyunk náluk pár napot, ott is szoktunk aludni, de nem olyan hangos, hogy zavaró legyen.
2016. ápr. 30. 22:02
 13/17 xswerdy ***** válasza:
100%

Itt valaki írt a liftajtó csapódásról, na abból a szempontból tök mindegy az emelet, sokkal inkáb a lakás elhelyezkedése számít (másik ilyen faktor a szemétledobó).

A lift gépház zaját hallgasd meg. Amikor ott voltatok megnézni a lakást, biztos ment a lift. Hallottad? Zavaró volt? Persze lehet, hogy amit beszélgetés közben szinte meg sem hallasz, az zavaró, amikor csendre vágysz. De mégis a helyszinen kellene felmérni a dolgot.

2016. máj. 1. 12:12
 14/17 anonim ***** válasza:
a Gépház miatt biztos hogy zajos lesz, de pl. van olyan panelház ahol 2 oldalt folyosó van a lift mellett, azok nem olyan zajosak. 10. emeltnél én inkább jobban félnék a beázástól és a hőszigeteléstől (felfele nagyon ki tud hűlni)
2016. júl. 3. 11:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Itt szerintem két dolgot kell megvizsgálni:

- átesett-e felújításon a lift, mert az újabbak csendesebbek?

- megfelelően hangszigetelt-e a gépház?

Ez utóbbi megoldásra kevesen gondolnak, pedig a lift gépházát kiválóan hangszigetelni lehet (belülről), és annyira nem lenne drága, mert nem nagy a felület, csak ugye nehezen hozzáférhető helyen van. A külső szigetelés is egy lehetőség, de nem olyan hatékony.

Még egy barkácsolási lehetőség lehet a liftajtó, illetve az ajtókeret gumitömítéssel való kibélelése (nem tudom, hogy egy ilyen partizánakcióhoz mit szólnának a karbantartók, de egyeztetni kell a közös képviselővel). Kb. két évre megoldaná a csattogás keltette zaj problémáját. Utána, a kopás miatt csere, de ez kis költség.

2018. júl. 14. 21:59
 16/17 anonim válasza:
70%
Kicsit hallatszik be, kis idő utàn megszokod. Ja és ide ritkàn jàrnak.
2021. máj. 28. 14:57
 17/17 anonim ***** válasza:

9.-en lakom. Hallatszik, bármelyik szinten áll meg nagy dübbenéssel, amikor elindul, ahogy felpörög a motor, a megállásra, elindulásra picit bele is remeg a padló. A liftajtó, mozgás csak a saját szintemről hallatszik ide.

Óbudai 10 emeletes H alakú panel

2022. máj. 23. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!