Mi a teendő akkor, ha aláírt szerződés után veszem észre, hogy átvertek és az adás-vételi szerződésben 10 millió Ft-al kevesebb van írva az eladási árban?
Az eredeti szerződés szerint két lakást adok el, ebből veszem az eladó házat. Az egyik lakást megveszi a ház eladója, értéke 7,5 mill. , (ami beszámít a vételárba, én egy fillért sem kapok ezért, ) a másiké 13 mill, amit én eladok és 16,5 milliót fizetek az eladó ház tulajdonosának. Összértéke a háznak így 24 millió forint.
Az ügyvéd és az eladó előre megfogalmazott két szerződést ír, amit aláirattak velem.
1. szerződésben eladóm a lakásom 10 mill. értékben, ami bekerült a vételárba (ennyiért akarta továbbadni a ház eladója) az általam 7,5 mill értékű lakást. Ez rendben is lenne, de nekem kell kifizetnem a NAV-nak a különbözetet.
2. Megveszem a házat 14 millió Ft értékben. Ebbe bekerült a 10 mill. értékű lakás eladási ára.
Vagyis nekem a szerződés szerint 4 millió forintot kellett volna átutalnom. Viszont én bizonyítani tudom, hogy 16,5 milliót átutaltam, a tulajdonképpeni cserelakásért, amit eladási szerződésnek írtak egy fillért sem kaptam, csak papíron eladtam. Most 10 mill. sehol, a megvett lakás értéke meg csak 14 millió Ft.
Mivel rosszul értelmeztem és aláírtam a szerződéseket most még a NAV-nal egy csomó adót fizethetek.
Mi a teendőm, hogyan lehet módosítani az egész szerződéseket? Egy ügyvéd sem vállalja, hármat kerestem fel, plusz a szerződést írt ügyvédet is módosítás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!