Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 7,5 milliós árból mennyit...

7,5 milliós árból mennyit "lehet" alkudni?

Figyelt kérdés

Telek vagy házvásárlás előtt állunk. Kb. 10-13 millióért kapnánk lakható, téglaépítésű ingatlant, a gond csak az, hogy 7-800 nm-es telken vannak, ami nekünk kevés.

Üres telek nem nagyon van erre, 1-2-t találtunk, ami nekünk nagyságra is megfelel, kb. 5-6 millióért.

Viszont van egy, amin található egy 130 nm-es bontandó tégla-vályog ház+1 rozoga, szintén bontandó régi ól. A telekméret is megfelelő (1200 nm), helyileg _nekünk_ nagyon jó helyen lenne, viszont el kell bontani a házat...7,5 millióért árulják.

Igazából 5-ért megvennénk, de gondolom ennyiért ne is álmodjunk róla, ugye?

Kb. mennyibe jönne ki még elbontani? Mi 1 millióra saccoltuk.

2016. ápr. 16. 22:32
 1/9 xswerdy ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs, hogy azok a környéken mi a reális ár. De vettem már úgy lakást, hogy 18 millióra tartották, én 13-at ajánlottam. 3 hónap múlva hívtak, hogy 14-ért odaadják. Bégül 13,5-ért vettem meg.

Szóval ajánlatot tenni nem kerül semmibe. Próbáljátok meg.

2016. ápr. 16. 22:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy helyileg merre van?

Felkapott helyeken, ahol nagyobb a kereslet, ott kevesebbet lehet alkudni, ahol nem, ott könnyebben engednek az árból.

xswerdy: mikor és merre? Mert ha BP. akkor gondolom több mint 1,5 éve volt.

2016. ápr. 18. 13:49
 3/9 xswerdy ***** válasza:

2-nek: igen, Budapesten, és 2 éve volt. Túl volt értékelve a kínálati ára, 3 hónapig meg se nézték.

Azért írtam a kérdezőnek, hogy nem tudom, az adott helyen ez a kínálati ár mennyire reális, de kérdéséből úgy látom, hogy nem tartja reálisnak. Csak attól tart, hogy a kínálati ár 2/3-áért biztos nem adják oda. Erre mondom, hogy meg kell próbálni. Lehet, hogy nem azonnal, hanem kicsit még kivár az eladó, és meglátjuk.

2016. ápr. 18. 17:16
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, a bontandó ház miatt kb. 4,2 lenne errefelé a reális. De még 5-ért megvennénk.

Viszont már az 5 milliót is "pofátlannak" érzem. Persze 7,5 millióért meg a kutya nem fogja megvenni...

Megnézzük a jövő héten, aztán alkudunk. Ha nem engednek, akkor majd elaja annak, akinek tudja. :)

2016. ápr. 19. 17:43
 5/9 anonim válasza:
amennyit nem szégyelsz
2016. máj. 2. 17:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Jövő héten mennénk megnézni, ha max. 5 milliót adnánk érte, mennyit mondjunk vagy honnan kezdjük az alkut?

Nem tudom, számít-e, de az 5-öt egy héten belül egyösszegben oda tudnánk adni.

Egyébként az eladó hangoztatta, hogy a 7,5 csak irányár.

2016. máj. 8. 08:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem kell szégyenlősnek lenned. Nem tudhatod, mennyire sürgősen kell az eladónak a pénz, mennyire akar szabadulni az ingatlantól. Lehet, hogy az egyösszegű ajánlatodra rögtön rábólint. Én úgy mennék oda, hogy komolyan érdekelne a ház, de van más kinézett ingatlan is, ezért titeket 4,5, max. 5M-ért érdekelne, ebben az esetben egy összegben fizetnétek.

A bontáshoz engedélyt kell kérni, de a vályogot el lehet etriteni az udvaron, ami költség csökkentő.

Ja, és szerződést csak saját ügyvéddel!

2016. máj. 8. 10:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi. :)

Ha úgy adódik, természetesen viszünk ügyvédet.

2016. máj. 8. 17:03
 9/9 anonim válasza:
én eltudom intézni hogy 4 millkóért odaadják, de a közvetítésem honoráriuma 3,5 guriga
2016. máj. 11. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!