Végrehajtás alatt álló eladó ingatlant érdemes venni?
Minden végrehajtás alatt álló ingatlan megtekintéséhez biztosítani kell időt. Ez az árverési kiírásban szerepel.
A benne lakó köteles biztosítani a megtekintést, de ha mégsem teszi, akkor a végrehajtó nem fogja agyonütni ezért. Akkor csak kívülről tudod megszemlélni, de tudod, hogy zsákbamacskát veszel.
Ha "csak" végrehajtás alatt áll, akkor a tulaj egyezségével bármikor megtekintheted.
Én végrehajtás alatt álló ingatlant vettem meg, még nem volt kiírva az árverés. A tulaj próbálta eladni, és összetalálkoztunk. Én tisztáztam ki az ingatlant mindenhol, mert ne csak ÖBV volt rajta, hanem bankok is.
Mostanában azt látom, hogy a végrehajtóknál is igencsak felmennek az ingatlanok. Szóval nem biztos, hogy érdemes.
Végrehajtástól függetlenül is lehet olcsóbbat találni, ha pl. sürgős az eladás, vagy örökségen akarnak túladni.
4-es vagyok: Pontosan annyit ért, amennyiért megvettem. :) 1 ajtó hiányzott csak, minden más megvolt. Kicsit koszos, 30 év alatt egyszeri festés, ki nem nyitható ablakok.
Bármilyet vettem volna, az én ízlésemnek biztosan nem felel meg, tehát valamennyire bombáztam volna. Ezzel a vásárlással a bombázandó területet nem kellett kifizetnem feleslegesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!