Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha lakást vásároltam és a...

Ha lakást vásároltam és a jelenlegi tulaj nem tud kiköltözni a megadott határidőn belül, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Vásároltam férjemmel egy lakást Február 19-én. Adásvételi szerződésben úgy van megadva, hogy az utolsó vételár megfizetését követően 15 munkanapon belül ki kell költözni a jelenlegi tulajnak az ingatlanból. Pénteken, tegnap utalta a bank a hitelt neki. Beszéltem vele telefonon, megkapta a pénzt valóban, szuper, majd közölte velünk, hogy maximum június elején tud kiköltözni. Miért? Válasz: Ahhoz semmi közünk. Elmondtam neki, hogy albérletben élünk, amit (helyesen) már felmondtunk és maximum április 30-ig maradhatunk. DE miután van lakásunk addig nem akarok itt maradni! Arról nem beszélve, hogy májusban már törlesztjük a hitelt és ez mellett még albérletet nem tudunk fizetni. Utána mi mehetünk az utcára. Válasz: - ez a mi problémánk oldjuk meg. Hívom az ügyvédünket, közli a titkárnője, hogy a héten és még jövő héten nem elérhető. Az adásvételiben semmi nincs arról, hogy mi történik, ha a megadott határidőn belül nem költözik ki a lakásból. Konkrétan az idegösszeomlás szélén vagyunk és még hajléktalanok is leszünk -_-
2016. ápr. 9. 18:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%
ez az amit nagyon nem ajánlok!!!!!!!:durvább esetben figyeljétek ki, mikor nincs otthon, menjetek be, rakjátok ki a cuccait és cseréljetek zárat, semmit se tud tenni, elkotródik
2016. ápr. 9. 20:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, átnéztük betűről betűre, hogy mi van akkor, ha nem tart be határidőt, de nem találtunk semmit vagy elkerüli valami a figyelmünket, nem vagyunk szakértők...

Hétfőn azonnal felkeresünk egy másik ügyvédet, amíg a miénk távol van.

2016. ápr. 10. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Ez olyan akkor, mint amikor az albérlőt nem lehet kirakni a lakásból, és nem fizeti az albérleti díjat.

Jó lett volna úgy csinálni, hogy csak akkor kapja meg az vételár utolsó tételét, ha lelépett.

2016. ápr. 10. 21:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 60 napot adtak, de csak az utolsó részlet kifizetése után kaptak kulcsot. Birtokba lett adva, amikor kifizettétek az utolsó részletet is, ki kell költöznie. Ha nem akar, ki lehet lakoltatni, mert már nem tulajdonos! És minden egyes napért fizetnie kell, amit jogtalamul a lakásban tölt. Ha nem megy, a rendőrség fogja elkapni, ha feljelentitek csalásért.
2016. ápr. 13. 20:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Előkerült az id_óta ügyvéd, és most kitalál valamit, ezt a választ kaptuk tőle.
2016. ápr. 20. 10:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy "kitalál", ezt a csaló ügyvédet is fel kell jelenteni!
2016. ápr. 21. 00:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
mi lett végül kérdező? szurkolunk nektek!!
2016. ápr. 29. 11:48
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, annyi lett, hogy az ügyvédünk semmit nem intézett... Ha valakinek kell név, akkor megadom, hogy véletlenül se fussatok bele (Budapest és környéke).

Mi elmentünk egy másik ügyvédhez, aki felhívta a jelenlegi tulajt, és annyit ért el nála, hogy elköltözik május 14-én szombaton. Erre a 14 napra pedig kifizette az albérletünket az ügyvéd előtt, aki aláíratta vele, hogy amennyiben május 14-én nem történik meg a költözés, akkor napi díjat fizet nekünk. Kicsit ,,lenyugodtunk,, csak tudjátok, adásvételi szerződés 110.000, és ez az ügyvéd sem 5 forintért végezte a munkáját! Talán annyi a szerencsénk, hogy buta nagyon a nő, akitől megvettük és rá lehetett ,,ijeszteni,,

2016. ápr. 29. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!