Mennyire gyakori, hogy 1,5 szobás lakásoknál a fél szobához tartozik az erkély?
Az öcsémmel egyszer majd együtt szeretnénk lakni.
Egyikünk sem akar családot,így úgy terveztük,hogy egyszer majd összeköltözünk.
Ő jobban szereti a kisebb szobákat,mert könnyebb takarítani,és neki bőven elég egy számítógépasztal,ágy és egy mini szekrény a szobájába(mivel kocka).
Én pedig jobban szeretem a tágasabb szobákat,mert rendszeresen sportolok és a sporteszközeim most is a mostani nagy szobámban vannak.(Nem kedvelem a konditermi nyüzsgést).
Az öcsém viszont dohányzik,és én nem tűröm el a lakásban a dohányzást.Ezért célszerűbb lenne,ha az ő szobája(tehát a kicsi) lenne erkélyes.
Mennyire gyakori a lakásoknál ez a felállás?
" Mennyire gyakori, hogy 1,5 szobás lakásoknál a fél szobához tartozik az erkély? "
-kb az esetek 50%-ában .....
Saját tapasztalatom szerint panelban sokszor csak a nagyobb lakások erkélyesek, ott viszont sokszor az egyik kisebb szobán van az erkély. Pl. ahol fenőttem, ott 3 lakástipus volt a házban, csak a legnagyobb volt erkélyes, az erkély a legkisebb szobán.
Ahol most lakom, az nem panel, hanem alagútzsalus, ott a 2 szobás lakásokban mindkét szoba előtt elmegy az erkély, de a nagy szobából lehet kimenni. A külső fal könnyűszerkezetes, úgyhogy mondjuk egy ablakcserénél kérhetsz erkély ajtót a kisebb szobára (is).
De ha ezt hosszútávú lakásnak szánjátok (nem akartok családot), akkor inkább olyat vennék, hogy legyen egy nappali, és plusz 2 háló. Ilyenben gyakori, hogy az egyik háló erkélyes.
Az nem értem,ha mindkét háló mellett elfut az erkély,akkor miért nem 2 ajtóval tervezik:D
Így aztán nem sok értelme van,hogy az ablakon látom az erkélyt,de kimenni csak a másik szobából tudok:D
Még itthon lakunk a szüleinkkel családi házban és itt a konyha és a fürdő is használva van cigizés céljára.
Mondtam öcsémnek,ha együtt fogunk lakni a konyhában nem lesz bagózás....
Nem azért fest az ember,na meg nem akarok egész életemben passzív dohányos lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!