Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sötétkonyha vagy ablakos konyha?

Sötétkonyha vagy ablakos konyha?

Figyelt kérdés
Pár hete vásároltam egy ingatlant. Az épület maga dán panel típusú, a lakás maga épp a közepére esik, így nincs ablak a konyhában (viszont vannak szellőzőnyílások, illetve szagelszívó). Ez mennyire gond, illetve aki ilyenben lakott/lakik, mennyire megszokható? Ugyanilyen dán panelben laktam 3 évig Zuglóban és a lakás ott pont a szélére esett és kicsit megszoktam az ablakot a konyhában. Ellenben azt mondják, a fűtés nagyon kevés lesz, mivel a szomszéd lakások minden irányból fűtenek.
2016. márc. 30. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz rajta változtatni, akkor tegyél ablakot a konyhába, alapvetően ez sokkal jobb verzió, mintha nincs ablak, de ha már így megvetted, akkor úgyis kénytelen leszel megszokni. Máshogy fogalmazva ráköltenék pár százezret, hogy legyen benne ablak, vagy, hogy úgy építsem át a lakást.
2016. márc. 30. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A fütés lehet, hogy kevesebb lesz, de az áramszámla meg igen sok, mert folyamatosan égetni kell a lámpát, hogy valamennyire is láss a konyhában.
2016. márc. 30. 18:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem. És mi van ha kivágom a falat a nappali és konyha között? :)
2016. márc. 30. 19:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne tedd. A pára, a nemkívánatos szagok bennmaradnak, és ott vagy ahol a part szakad. Jobb a ventillátoros elszívó, és a LED világítás. Az 1000lm feletti E27-es LED már ér valamit, és alig fogyaszt.
2016. márc. 30. 20:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szagelszívó van a gáztűzhely fölött, elvileg a központi kürtőbe viszi ki a szagot.. Bár arról meg azt hallottam, hogy bizonyos panelokban eléggé el van hanyagolva, van, ahol nem is működik....bár ez panelprogramos épület.

2016. márc. 30. 23:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Energiatakarékos égővel nem lesz drága. Szagelszívó mindenképp. Méretezésre nekem azt modták a szakik, hogy a helység légköbméterének 10x-ese kell, hogy legyen. Vagyis ha mondjuk 3mx2m-es az alapterület és 3m a belmagasság akkor az 3x2x3=18m3 vagy 180m3/h teljesítményűt kell venni. Érdemes egy olyan köztes elemet is beiktatni, ami a visszaáramlást akadályozza meg, hogy más szaga ne menjen át hozzád
2016. márc. 31. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!