Házvásárlás járulékos költségei?
Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de engem friss infók érdekelnének.
Kb 8 milliós első ingatlan megvásárlása során, milyen plusz költségekre lehet számítani? Hitel is lesz.
Illeték: 4% (ez bizonyos esetekben mérsékelhető, pl. 35 éven aluli a vásárló, első lakástulajdona; vagy egy éven belül adott el a vásárló ingatlant, akkor azzal is lehet csökkenteni)
Ügyvéd: felénk a vételár 1%-áért dolgoznak, minimum 50 ezer ft-ot kérnek
Földhivatal: 6600 ft
Mi megkértünk egy építészt, hogy nézze át a házat, ez 30 ezer ft lett volna, csak az ürge elfelejtette, így késett egy órát, ezért nem kért pénzt, nehogy rossz hírét vigyük
Hitel: nálunk értékbecslés 30 ezer Ft, közjegyzői díj: 30 ezer ft (ez nálunk a hitel 1%-a volt), folyósítási díj szintén 1%, de ezt a három tételt jóváírták, így ingyen volt. A jelzálog bejegyzés 6600 ft-ját kell még kifizetni. Illetve kellett kötni házbiztosítást is, ez a hitelfolyósítás feltétele is volt.
Közműveket ingyen átírták.
Köszi a válaszokat :) Nagyjából én is így kalkuláltam.
2-es: Azt hogy érted pontosan,hogy jóváírták a becsüst, a folyósítást, a közjegyzőt? Ez mit jelent?
Én hétfőn írtam alá, 4% illeték, minusz az éven belül eladott ára. 6600 + 1000 földhivatal és tulajdoni lap.
Ügyvéd 0,5% + áfa.
A banknak ki kellett fizessek 4500 tulajdoni lap bejegyzés + 30000 értékbecslést, de a 30at visszaadják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!