Ha ingatlanos hirdeti a házat, amit meg akarunk venni, akkor én a tulajdonossal nem is beszélhetek?
Elkérheted, csak nem fogja odaadni.
Először vele kell találkoznod, és aláírni egy nyilatkozatot, hogy ő mutatta meg neked az ingatlant. ( Ez azért kell neki, mert ezzel tudja igazolni, hogy az ingatlan rajta keresztül került eladásra, és így kérheti a tulajtól a jutalékot. )Csak ezután fogja a pontos címet megmondani, illetve téged odavinni. Ettől kezdve már kommunikálhatsz közvetlenül a tulajjal, az ő jutaléka már biztosítva van.
Kérheted szerintem az ingatlanost, hogy a tulaj vagy a bérlők legyenek jelen, amikor megnézed a házat. Mi, mikor eladtuk a lakásunkat, az ingatlanosunknak mindent elmondtunk a lakásról, ő szorgalmasan jegyzetelt. Tőlünk semmit se kellett kérdezniük az érdeklődőknek(az egyiknél épp ott voltunk a lakásban, amúgy ki volt adva).
Az ingatlanostól függ, hogy tud-e mindent a lakásról, ha lelkiismeretes, akkor tudni fog, ha nem, akkor tényleg kell hozzá a tulaj. Más kérdés, hogy mért bízna meg valaki egy rossz ingatlanost ezzel a feladattal...
Én elmentem az ingatlanossal is megnézni a házat.
Aztán elmentem úgy is, hogy az ingatlanos nem tudott róla. A tulaj megismert, és szívesen látott egy tíz perces kérdezősködésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!