Van olyan változás az Unicredit Banknál, hogy csak a ház 80%-áig lehet hitel+CSOK, és muszáj legyen 20% önerő?
Lehet, hogy ismerősöd félreértette, de az is lehet, hogy hozott ilyen szabályt az unicredit. Vannak olyan kockázatkezelési, döntési szabályok, amiket nem hoznak nyilvánosságra. Meg amugyis van ezer meg egy dologtól függ egy hitelbírálat. Én bankosként, minimális hitelnél, makulátlan előélettel is cidriztem, hogy megkapom-e. Pedig a munkahelyem tuti (hiszen ott dolgozok), fedezet is rendben volt, az értékbecslés is kedvező volt, hitel sem kellett túl sok, de még így sem merték azt mondani a hitelt befogadó kollégák, hogy tuti lesz a hitel. Csak akkor biztos, ha már ki van folyosítva.
Tudom, hogy nem segítettem, de tényleg vannak szubjektív tényezők is, amik nem számszerűsíthetők.
Hát holnap rákérdezek,hiszen pénteken irnánk az adásvételit,mókás lenne így.
3 meglevő gyermek van amúgy.
Köszi.
3-as és 5-ös sztem mi "ismerjük" már egymást a másik kérdésemtől :)
Könnyen lehet, hogy "ismerjük" egymást:)
Amúgy a "20%" önerő igény onnan ered, hogy egy törvény alapján egy ingatlan forgalmi értékének maximum 80% lehet teher. Ebből alakult a köztudatban át ez a szabály úgy, hogy akkor ezek szerint minimum 20% önerő kell, de ez nem így van.
A CSOK jelen esetben nem teher az ingatlanon, tehát egy 3 gyerekes család akár egy fillér KP nélkül is meg tud most venni akár egy 11M Ft értékű ingatlant olyan településen és olyan bankban, ahol működik a 80%-os finanszírozhatóság, hiszen a 20% felmutatható a CSOK-ból is.
Ez nem minden bankban így működik, de pl az UC-ben igen.:)
Én voltam az értékbecslős kérdéses. ( hány % át kapjuk a HB értéknek?)
Már közben kiderült hogy az ismerősöm vállalt gyerekekre akarja a házat venni(1 meglevő,2 vállalt)
Igen, tudom, kikövetkeztettem már, hogy ki lehetsz:)
No látod, ezért nem szabad a hozzá nem értő ismerősöktől tanácsokat elfogadni és a riogatásuknak bedőlni.
Minden eset más és más, a CSOK-nál pl nagyon nem mindegy, hogy megvan már a gyermek, vagy csak remélhetőleg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!