Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hétvégi ház besorolású ingatla...

Hétvégi ház besorolású ingatlanban lehet lakni (jogilag)?

Figyelt kérdés

Kinéztünk egy házat, ami nagyon tetszik, csak egy a bökkenő vele, hogy hétvégi ház szerepel a tulajdoni lapon.

Ha sikerülne megvenni, akkor lehetne lakni ott? Pl. Bejelenthetem magam oda, jön-e a szemetes...? stb

Belterületen van, az átminősítéssel elméletileg nem lenne gond, de azt mondják, hogy 5-6 hónap. Azt meg kivárni...

2016. febr. 22. 15:56
 1/2 Trafó1 ***** válasza:
Szerintem bárki lakhat sátorban, igluban, jurtában, akkor nyaralóban is vagy akár hétvégi házban is, a kérdés be tud e jelentkezni oda mint állandó lakos.
2016. febr. 22. 16:11
 2/2 anonim ***** válasza:
39%

Én nyaralóba jelentkeztem be, gond nem volt. Szemetes szerencsére nem járt, de sajna ma már igen, úgyhogy fizethetek egy csomót a csepp szemetem után, amihez korábban remek kis szeméttelep volt ingyen mindössze 4 km-re, pont megfelelő irányban :D. De az élet már csak ilyen.

Azóta már átépült a ház, használatbavételi engedély vagy mi még nincs, ahhoz ez-az még kell, de attól még ez a hivatalos állandó lakhelyem, ebbe nem kötött bele senki. Akkor is ez volt, amikor le volt bontva a felső szint és beesett az eső.

Úgyhogy szerintem nem lehet gond a bejelentkezéssel.

2016. febr. 22. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!