Az értékbecslésnél megállapított hitelbiztosítási érték hány % át kapom meg hitelként?
Unikredit bank.
Mindenkitől azt hallom annak a 80%-át kb (ami ugye eleve a forgalmi érték 80% a) de nekünk a duna house-os hitelügyintéző azt mondta annak a 90-95% át megkapjuk.Most nem tudom mi az igaz.
Jövedelmünk 524 e ft.Lehet hogy jövedelem függő is?
8M vagy 4.7 hát nem mindegy :(
Holnap lesz az értékbecslés amúgy.
Az a baj hogy ez a dunahouse-os tanácsadó már három félét mondott nekünk ezért eléggé nehezen hiszek neki.Elsőre,hogy elég a CSOK(2M) önerőnek nem is kell saját önerő kb 10-12 M házig. Aztán lett 1M önerőnk azért, meg a CSOK-ot is emelték,akkor azt hogy 12-13 M ig nézegethetünk,és akkor még jók leszünk a hitelre.Meglett a ház,lealkudtuk 10.6-ra,örültünk,erre közli hogy akkor erre reméli épp elég lesz az önerő+CSOK...érdekes mondom. Ezért kértem előzetes értékbecslést is,addig csak letétet adtunk.
Mindenképpen jól döntöttetek az előzetes becsléssel. Nem tudom, hol vesztek házat 10.6M Ft-ért, de vélhetően nem nagyvárosban, így nagyon is helyén való az óvatosság. Már az is egy kockázat, hogy a forgalmi érték lehet kevesebb is, mint a vételár. Ha a HB a forgalmi értéknek csak a 70%-a lesz és ennek adja a bank a 90%-át, akkor hiába jó a jövedelem, az ingatlan korlát lesz az erősebb szabály.
Pl ha csak 10M Ft lesz a forgalmi érték, ebből a HB pedig csak 7M Ft és a település szorzó miatt ennek adja a bank a 90%-át, akkor a 10,7M vételárhoz képest az adható hitel lehet akár 6,3M Ft is.
Jobb a helyzet, ha a HB 8,5M lesz, mert akkor az adható hitel 7,65M Ft. Ebből is látszik, mennyire nem meghatározható előre, mennyi hitelt ad egy bank.
Az is lényeges, hogy meglévő gyermekek után igénylitek a CSOK-ot, vagy vállalt?
Na volt kint az értékbecslő. Kérdezte mi a felvenni kívánt összeg. Elmondta hogy a HB az általa meghatározott forgalmi érték 78% az adott elhelyezkedesben. De hogy a HB hány % át kapjuk meg azt nem tudta. Azt mondta ha a duna house-os ügyintéző 90-95% ot mondott,akkor ha mégse annyi azt le kell verni rajta. Mindenképp be fogunk menni a bankba emiatt. Ez a Dénes már háromszor mondott háromfélét ugyanis. Azt tudom hogy az OTP pl 85%ot ad.
nem volt amúgy ellenséges,sőt,inkább az érdekelte mennyire kéne felbecsülni hogy jó legyen. Jövő héten lesz eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!