Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Telek eladásnál a kulcsok...

Telek eladásnál a kulcsok átadása mikor történjen ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Ma előszerződést kötünk csak, mivel a telket művelés alól ki kell vonni, telekösszevonás is lesz, utána meg kifüggesztés, ami eltart pár hónapig. Ezt az ügyvéd intézi meghatalmazással. Csak ezek után lesz majd meg a végleges adásvételi szerződés. De a vevők már szeretnének kulcsot kapni, hogy már egy kicsit rendbe tegyék a nyárra a víkendházat. Adjak-e már kulcsot nekik, vagy majd ha már meglesz a végleges adásvételi szerződés? A közművek sincsenek még átírva a nevükre természetesen. Mi a véleményetek?
2016. febr. 2. 05:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ameddig előleget nem fizettek, addig szerintem semmiképpen. De ha előleget adtak, és megbízhatónak tűnnek, akkor lehet, hogy nem arra kellene gondolni, hogy majd lebontják a házat és eladják, hanem hogy tényleg csak rendbe akarják tenni.

De te tudod.

Az is egy megoldás lehet, hogy az ügyvédnél letétbe helyeznék a teljes vételárat, így nem fenyeget az, hogy tönkreteszik az épületet és lelépnek valamilyen indokkal, pl. hogy még sincs rá pénzük.

2016. febr. 2. 06:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Kifüggesztés nem véletlen van, akkor még élhet valaki elővásárlási joggal meg ilyenek. Aki ilyet vesz, az tisztában van ezzel, hogy hónapokig eltart, üljön a seggén és ne kéregessen kulcsot. Amúgy is, messziről jött ember, azt mond, amit akar, utána meg majd veszekedhetsz velük, ha a neveden lévő vízórából kilocsoltak több száz m3 vizet vagy loponi kezdték az áramot akármi. Persze, lehet, hogy rendes emberek, de akkor sem az övék, tisztában voltak vele, hogy megy ez, mikor kiválasztották. Legalábbis nekem ez a véleményem.
2016. febr. 2. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a vételár teljes kiegyenlítése után adnám birtokba a telket. Még csak előszerződés van, sem szerződés kötés, sem fizetés még nem történt.

Esetleg, ha ők is törik magukat és lóhalálában kifizetik a teljes összeget még a lepapírozás előtt, akkor igen. De ugye szó sincs róla, hogy fizetni is akarnának most. Csak a kulcsok kellenének - előre...

A kellemetlenségek elkerülése érdekében nem javaslom.

2016. febr. 2. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Ház eladásakor a szerződés aláírása, közművek átiratása, utolsó részlet kifizetése után adtam át a kulcsokat. Addig nem jár.
2016. febr. 2. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem is az volt a kérdés, hogy jár-e... :)
2016. febr. 4. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!