Ház eladásnál mit illik otthagyni illetve elvinni? Mi van benne az árban általában?
konyhaszekrény, tűzhely, páraelszívó, lámpák (kivéve csillár, vagy ha valami extra értékes dolog) és ha pl a fürdőszobában a mosdó a bútorral van összeépítve akk az is marad.
+minden egyéb amiben megegyeztetek
a beépített dolgokat, amiket amúgy sem lehetne kiszedni, leszerelni.
azon kívül semmit nem kell otthagyni, ha nem egyeztetek meg semmiben, akkor mindent el kell vinni amire szükséged lehet, vagy később el tudod még adni.
konyhaszekrény, tűzhely, páraelszívó, lámpák
hát ez nekem nagyon fura, már miért hagynám ott ezeket? mindet külön vettem, egy konyhaszekrény ma már több százezer is lehet, max egy panelban kell otthagyni, de lehet még ott se
tűzhely??? az is a panelhoz tartozik tudtommal, nálunk én vettem a tűzhelyet, egy márkás, gázos 3 égős tűzhelyet biztos nem hagynék ott.
lámpák??? az is egy vagyon , ha megvettem, ami nekem tetszik, miért hagyjam ott másnak, mikor az is olyan, hogy le meg felszerelhető? bemegy az ember a kikába, egy szebb mennyezeti vagy fali lámpa 40 ezernél kezdődik, de 150-ért is van. hát dehogy hagynám ott!
mi úgy vettük a házat, hogy csak a villanykörték lógtak a foglalattal.
ezek nem beépített dolgok, amiket mondtok. és nagyon soba kerülnek. sokba kerültek megvenni is, de most még többe kerülne egy költözés után az eladónak újra megvenni mindent. minek vegyen ilyen dolgokat, ha már egyszer megvette?
jó hogy nem a mosógép meg a kanapé lesz a következő, mert mondjuk a mosógép csöve is be van kötve a vízvezeték-rendszerbe. ennyi erővel akkor annak is maradnia kéne.
végezetül: csak az, ami nem szerelhető le, nem mozdítható. pl. zuhany. csapok. csaptelepek. hasonló, ÉSSZERŰ DOLGOK.
ami oda van fogatva néhány csavarral, azt ne kelljen már otthagyni, ez nonszensz.
Nálam megegyezés kérdése.
Az előző házamnál írtunk egy papírt, hogy kap 80 at és nem nyúlhat kapcsolókhoz, szerelvényekhez, konyhaszekrényhez, a kinti bográcsozóhoz. Meg az agyalágyult elakart egy kutyakenelt bontani, ami a kerítés része volt 3m en.
Amikor eladtam a házat a vevő úgy gondolta minden benne van az árba. Látott egy fém kandallót is az egyik szobába az is kellett neki :) Majdnem egy szaros kandalló miatt ment el az adás vétel. A feleségem is berágott, és ők is. Egy vacak kandallón, ami újan 60e használtan meg max 30... No comment
Amit pedig most vettem, ott a tulaj mondta, hogy neki szerződésen kívül kell zsebbe 500, a vétel áron felül.
Mondtam nem gond, de akkor mit hagy itt érte. Itt hagyta a konyhát, a szivattyút, a bográcsozót, a fiagóriát...
Szóval minden-minden megegyezés kérdése.
Nekem az az alapelvem, hogy ennyi a ház, minden más eladó, max bele alkudhatja. Majd veszek újat, szebbet, jobbat, garanciásat.
Nekem a hülye eladó ellopta a postaládát.
Már újítottuk a házat, amikor látom az ablakból jön, felugrik a kerítésre, szétnéz, és neki ugrik csavarkulccsal, lekapja, és bevágja a kocsiba.
Majd bejön köszönni. :D
Ezt végig néztem, és nem találtam a szavakat.
Ahogy írták, megegyezés kérdése.
Semmit sem "illik" otthagyni, mindig igény kérdése! Normál esetben ami mindig benne van egyedüli bútorzatként az a wc és a fürdő (kád/tusoló, csap) és a beépített szekrények (de van, aki ezt is kiveteti).
SEMMI másra nem lehet garantáltan számítani, külön le kell papírozni. Rengetegen viszik a konyhát is magukkal - ha nem, akkor az az árban és a szerződésben fel van tüntetve. Egy többmilliós konyhát senki nem fog neked otthagyni egy szó nélkül ajándékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!