Az ingatlan közvetítő eleve magasabb áron rakja fel, hogy legyen tere az alkunak. Miért ne alkudhatnál?
Egyébként szvsz első körben nézd meg, hogy tényleg tetszik e.
Én egyébként jobban szeretek a tulajjal alkudozni (az ingatlan közvetítő ragaszkodni szokott hozzá, hogy jelen legyen), mert sokkal könnyebb, mint a közvetítőn keresztül üzengetni.
2016. jan. 31. 20:30
2/9 A kérdező kommentje:
Persze, hogy megnézzük. Azért kérdeztem előre, ha megnézzük, és megfelel az igényeinknek, akkor már ott ajánlatot tennénk.
2016. jan. 31. 20:34
3/9 anonim válasza:
Szerintem elsőre ne tegyetek.Aludjatok rá egyet,aztán menjetek vissza, hibákat nagyon nézzétek,környéket is. Ha tudtok szakemberrel menjetek vissza,falakat,tetőt nézze meg.Aztán kb a 3. alkalommal szóba jöhet az ár.Mi épp most teszünk árajánlatot egyre.
2016. jan. 31. 20:38
4/9 A kérdező kommentje:
Nem akarjuk sokáig húzni. Azt gondoltuk, elsőre közöljük, hogy 8 milliónk van rá, de megkérdezünk egy szakembert(rokon). Másodszorra már vele megyünk, megkeresi a hibákat és felajánljuk, hogy ha odaadják 8ért, akkor legközelebb már az ügyvéddel jövünk.
2016. jan. 31. 20:45
5/9 anonim válasza:
A közvetítőn keresztül alkudni meglehetősen kérdéses hatékonyságú. A közvetítőnek nem áll érdekében csökkenteni a saját jutalékát, ezért nagy érdeklődés mellett nem is biztos, hogy értesíti a tulajdonost az ajánlatról.
2016. jan. 31. 20:45
6/9 A kérdező kommentje:
Bár nem tudom, hogy a tulajdonos a házban lakik/vagy ott lesz-e akkor, amikor megnézzük, de ezt remélem. Mert akkor hallja az ajánlatot(és a közvetítő nem tudja elhallgatni előle).
2016. jan. 31. 20:47
7/9 anonim válasza:
Ingatlanoson keresztül vettük a házat. 8,5 millió volt, mondtuk az ingatlanosnak,hogy 8 millió.Felhívta az eladót majd vissza hívott 1 óra múlva,hogy 8,3 millió. Mondtuk neki ismét,hogy 8 milliónál egy fillérrel se adunk többet.Durván 4 óra múlva visszahívott,hogy oké 8 millió. Amikor a papírokat írogattuk alá (akkor láttuk először a tulajt is mert durván 250km-re lakott) hallottuk,hogy mondja az ingatlanos a tulajnak,hogy 8,3 millió ami a szerződésbe volt így hiába adta nekünk oda 8 millióért a jutalékot akkor is 8,3ból fizeti.
2016. jan. 31. 20:54
8/9 anonim válasza:
Utolsó, ha egy napon belül engedtek az árból fél millát, valószínű, hogy 7.5-ért is megkaptátok volna.
Kérdező, ahogy már írták, első alkalommal ne tegyetek ajánlatot és föltétlenül nézessétek meg pár szakemberrel!
Megértem, hogy szeretnétek minél hamarabb magatokénak tudni, de egyfelől jó, ha minél többet engednek az árból (ha megérzi az eladó a türelmetlenségeteket, nem enged sokat), másfelől ciki, ha kiderül, hogy a salétromos-penészes falakat frissen lefestették, hogy ne látszódjon.
2016. febr. 1. 08:28
9/9 anonim válasza:
Vagy gyorsan feldobtak rá gipszkartonozást, ne lehessen látni a repedéseket.
Három éve kínáltak egy jó állapotú házat, kis telekkel, jó drágán. Nem volt könyha, csak étkező és folyoósó, száz éves rossz fürdőszoba stb. Gipszkartonozva volt. De a párom kívűl észrevette, hogy a falak repedtek, a szomszéd kertben állt a víz a gyepen. Kicsit meghúzta a sarokban a gipszkartont: vizes volt alatta a fal. És ezért akartak az örökösök 19 milliót! Csalnak, ahol csak lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!