Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan oldható meg?

Hogyan oldható meg?

Figyelt kérdés

Házvásárlás előtt állok. Interneten láttam egy házat(3 különböző ingatlanközvetítő iroda is hirdeti), ami tetszik. Tudom is melyik az a ház(jól ismerem a környéket), de a tulajdonosát személyesen nem ismerem. Szerintetek meg lehet csinálni, hogy személyesen keresem fel az ott lakó tulajt, az ingatlanközvetítő kihagyásával?

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy etikátlan-e. Tudom, hogy nekik is meg kell élniük valamiből, de attól még nem feltétlenül rajtam kell meggazdagodniuk.

Nyilván, ha kizárólagos szerződést kötött a tulaj velük, akkor az köti őt(de mivel több iroda is hirdeti, gondolom nem kizárólagos).

2016. jan. 30. 11:07
 1/9 anonim válasza:
Egy próbát megérne becsengetni :)
2016. jan. 30. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:

"3 különböző ingatlanközvetítő iroda is hirdeti" - akkor nem valószinű, hogy kizárólagos szerződés

Meg kell probálni, arra sétálva, nézelődve, a tulajjal szóba elegyedve. Az ingatlanközvetitő %-át az eladó fizeti a vételárból, ezt megfelezve mindenki jól jár, még olcsóbban is megkaphatod az ingatlant.

2016. jan. 30. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Komoly szerződést kötnek az ingatlanos cégek az eladókkal és abban kizárólagos jogot kötnek ki az ingatlan eladására, és ebben arról is nyilatkozni kell az eladónak hogy másik ingatlanos cégnél van e érvényes szerződése, tehát lehet az eladónak több céggel is szerződése de erről mindegyiknél nyilatkozni kell, így követhető hogy ha elkel az ingatlan akkor ki és kinek adta el.Ebben az esetben egyik cég megtudja keresni a másikat és informálódhat.

Gondolhatod hogy ezek az ingatlanos cégek sem hülyék:)

2016. jan. 30. 11:33
 4/9 A kérdező kommentje:
És ilyenkor hogy működik? Mondjuk az x ingatlanoson keresztül sikerül eladni az ingatlant, akkor az az iroda/közvetítő kapja a pénzt, a többi megbízott ingatlanközvetítő iroda nem. -Gondolom én. De ha egyik sem játszott közre bizonyíthatóan az eladásban(persze ebben az esetben közrejátszott, mert az ő hírdetésüket láttam a jófogáson, onnan tudom, hogy eladó az a ház- de igazából mindhármat láttam, szóval nem egyik vagy másik, hanem mindhárom közrejátszott), akkor melyik kapja a jutalékot(vagy nem tudom, hogy nevezik azt a pénzt)?
2016. jan. 30. 11:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi kerestünk meg ìgy lakást, amikor nézelődtünk. Keresd meg, csengess be, hogy hallottad eladò a lakás, megnéznéd. Van aki valamiért ragaszkodik az ingatlanoshoz, van aki örül a magànvevőnek. Majd ott kiderűl.
2016. jan. 30. 11:47
 6/9 anonim ***** válasza:

#2.-es

"Az ingatlanközvetitő %-át az eladó fizeti a vételárból, ezt megfelezve mindenki jól jár, még olcsóbban is megkaphatod az ingatlant."

Ja, per se! A vetelarban MÁR az ingatlanközvetitö jutaleka is be van kalkulalva. Ugyan az elado adja at a jutalekot, de azt is a veö fizeti

2016. jan. 30. 18:05
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát, megpróbálok becsengetni:)

Szerintetek, ha sikerül kihagyni az ingatlanost, a 8,9M-ból mennyit enged el?(ebbe gondolom már bele van kalkulálva a közvetítő díja)

Őszintén szólva nagyon jó lenne, ha 8ért odaadná ( 8,9ért is megvennénk, ha bentről is megfelel, de jó lenne, ha maradna egy kis pénz felújítani)

2016. jan. 31. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Most vettünk lakást ìgy tapasztalatbòl mondom ajànld meg a 8 milliòt vagy akàr alatta. Ha nem fogadja el, ùgyis megmondja mi az alsò határ. Ìgy ha szerencséd van nem licitàlsz felé. Mi 8,7-es lakásért 8,2-t ajánlottun 8.4-be àlltunk meg. De más ingatlanos 8,9-9milliòba hirdette.
2016. jan. 31. 15:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja és tudom hogy ebből 200 ment az ingatlanosnak, magánként azt is elengedték volna.
2016. jan. 31. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!