Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért kerül duplájába az...

Miért kerül duplájába az albérlet?

Figyelt kérdés
Hirtelen sok lakástulajdonos,akik kiadják a lakásukat albérletbe duplájába emelték a kiadó lakásuk árát vagy emeltek 10.20 30 ezer forintot a lakbéren. De miért teszik ezt? Sok emberrel kicsesznek,akik nem tudják kifizetni a 110-130000 forintos albérletet és még nem is említettem a rezsit és a közös költséget. Mit hisz sok lakástulajdonos,hogy az emberek bőre alatt is pénz van? Miért akarja sok lakástulajdonos eltartatni magát a bérlővel. Az átlag kereset 70 és 120000 forint között van. Nagyon leszarják,hogy miből él meg a bérlő! Jah persze ilyenkor jön az a duma,hogy kit érdekel. Csak azt kívánom az összes olyan mohó lakástulajdonosnak,akik vérszemet kaptak az áremelésekre,hogy ha egyszer oda jutnak,akkor nekik,de csakis nekik triplájába kerüljön a kórházi kezelésük és a gyógyszerük vagy a hozzá tartózójának szeretteinek,hogy megtudja milyen pocsék érzés az! És még valami! Az állam felé mennyit adóznak azok,akik hirtelen duplájára emelték a kiadó lakásuk albérleti árát? Szerintem semennyit nem fizetnek az államnak! Magyarul LOPNAK! És ezek tartják magukat becsületesnek? A frászt! Az ilyenekre fogok vadászni, és ha simán felnyomon őket az illetékes hatóságnál,hogy feketén kiadják a lakásukat albérletbe és még nem is adóznak a bevételből,holott havonta annyi bevétele van a lakásból amennyiért más keményen megdolgozik,de ő meg mohón tartja a markát a pénzért amikor megy a lakbérért. De azért elvárja a sok marha,hogy leadjanak neki 2-3 havi kauciót,de az már nem érdekli,hogy hogyan spórolja össze a szerencsétlen ilyen magas albérleti árak mellet kevés fizetésből! Elvárják,hogy leadjon a bérlő több mint 300.000 forint kauciót! Normálisak? Jönnek azzal,hogy lelakják stb! Akkor viszont ha ennyire félti a lakását ne adja ki albérletbe hanem zárja el mindenkitől és csókolgassa ,ölelgesse a lakását és a akkor nem lesz lelakva! Pl. ha akarok,akkor több milliós kárt teszek a lakásában és csinálok több százezer forintos számlákat ,hogy még a kaució sem fedezné aztán feldughatná magának a féltett lakását! Aztán mit csinálna a barma? Hiszen nincsen szerződés és ha nincs szerződés nincs bizonyíték rá,hogy ott laktam. Most jön az,hogy az ilyenek miatt mint én vagyok emelik az albérletek és a kauciók árát. Hűha! Még jó,hogy van mire és kire fogni! Tipikus Magyar hozzáállás! Sajnálom,hogy Magyarnak születtem ,mert én szégyellem magam azok helyett,akik pofátlan módon duplájára emelték a kiadó albérletek árát! Írhattok negatív véleményt nem fogom elolvasni mert baromira nem érdekeltek! De egyet megígérek! Amit már írtam,hogy vadászni fogok azokra,akik szerződés nélkül adják ki a lakásukat és akik nem adnak számlát! Maguknak köszönhetik ha büntetést kapnak!

2016. jan. 25. 02:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező:

miért nem veszel lakást, most nagyon kedvezőek a hitelek, itt egy friss cikk erről: [link]

"Pl. ha akarok,akkor több milliós kárt teszek a lakásában és csinálok több százezer forintos számlákat ,hogy még a kaució sem fedezné aztán feldughatná magának a féltett lakását!" Ugye, hogy nem sok az a 300eFt kaució?

"triplájába kerüljön a kórházi kezelésük" ez nagyjából már is teljesül, mert akinek van kiadó lakása, az pl. azért is lehet, mert többet dolgozik, így többet keres és többet is adózik és több egészségügyi hozzájárulást fizet, így valójában u.az a kezelés neki többe kerül, mint annak aki kevesebbet keres és kevesebb egészségügyi hozzájárulást fizet.

"Az átlag kereset 70 és 120000 forint között van" A KSH szerint 204 251 Ft a nettó átlagkereset Budapesten. Persze ebben csak a hivatalos van, a fekete pénzek nem, így az átlag valójában több. Persze van aki ennél kevesebbet és van aki ennél többet keres. A medián érték jobb volna, többet mondana, de arról nem ismerek statisztikát.

" Írhattok negatív véleményt nem fogom elolvasni" - de azért mi olvassuk el amit írsz

"Szerintem semennyit nem fizetnek az államnak!" - tehát fogalmad sincs, hogy ki mennyire adózik, de azért ebből levonod a kristálytiszta következtetést: "Magyarul LOPNAK!"

-----------------------

54%-os (Figyelem az 54%-osnak több reg-je van az oldalhoz, és azokkal húzza le azokat akik nem értenek vele egyet!)

"A lakáskiadók azon a jogon szedik el a bérlők jövedelmét, hogy van valamijük, ami a bérlőnek nincs." - Ez nem így van: bérleti díjat kérnek, vagyis egy sokmilliós értéket adnak neked kölcsön. Legyen egy másik példa (hátha megérted): ha valaki (számodra ismeretlen) kölcsön ad neked 1 hónapra egy 20MFt-os terepjárót és van neki egy másik kocsija is, akkor szerinted ingyen adja oda, mert a másikkal jár? A lakásbérleti pénzt pedig nem elszedik tőled, te adod oda, mert ha nem el kell hagynod a lakást a szerződésben megadott időn belül.

"Hogy ki mennyire tisztességesen meg kemény munkával jutott a felesleges lakástulajdonához, azt most inkább hagyjuk." Van aki tisztességesen és van aki nem, de nem mindenki tisztességtelenül, de nem "felesleges lakástulajdon", mert akkor eladná és nem is téged fog megkérdezni arról, hogy az felesleges neki vagy sem.

"mert nem volt elég okos vagy elég szorgalmas, hanem elsősorban azért, mert az "ügyesebbek" elhalászták előle..." Tessék ügyesnek lenni: keress olyan állást ahol többet tudsz keresni, ha nem találsz, akkor képezd magad tovább, a keresett pénzt ne szórd el, tegyél félre, keresd meg a jó paraméterű lakást(hely, méret, ár stb.) és vásárold meg. Az eladó annak adja el aki ki tudja fizetni, vagyis nem "elhalásszák". Ja persze: mindez munka, kitartás, önfegyelem is szükséges és ne azzal töltsd az időt, hogy másokat szidsz azért amit te nem teszel meg magadért.

Vagy vállalj be 3 gyereket és kapsz egy csomó ingyen pénzt az államtól (az én adómból is!), hogy új lakást vegyél.

"Minden egyes airbnb-s lakás megfoszt egy budapesti családot a lakhatástól."

A KSH adatokból

[link]

látszik, hogy csak az utolsó 3 évben több mint 30 000 emberrel több van Budapesten, így többen keresnek albérletet. 54%-osnak többször megírtam, de erről nem akar tudomást venni, csak az "airbnb" mantrát nyomja.

------------------------

Nagyon böszme Feri: a legutolsó link a KSH adatok Budapest népesség változásából jól látszik, hogy 2013-15 között több mint 30e emberrel van több Budapesten, azzal együtt, hogy vidéken élők száma drasztikusan csökken és országosan is csökken. Az hogy 3 év alatt 30e ember jött Budapestre, önmagában rendesen árfelhajtó albérlet és lakásár tekintetében is. Ráadásul a bebukott brókercégek és az alacsony banki kamat miatt sokan tették át pénzüket ingatlanba, ezzel tovább növelve az árakat. Vidéken továbbra is állnak az ingatlanárak, mert sok az eladó, kevés a vevő, Budapesten pont fordítva.

2016. jan. 27. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom, kell ide pár link.

[link]

"Az Airbnb ugyanis még jobban felhajtja a már egyébként is elszabadulóban lévő budapesti ingatlan- és albérletárakat"

2016. jan. 27. 22:52
 13/14 anonim ***** válasza:

54%-os ezt csinálja már jó ideje, hogy linkelget, mert a tényeket (KSH adatok és statisztikákat) nem tudja megcáfolni, ezért linkel mindenféle cikket, amiről azt gondolja, hogy őt igazolja.

A fenti cikk szerzője(a linkelgető 54%-os által megadott linkről elérhető): [link]

a cikk szerzőjének adatlapjáról elérhetőek további cikkek:

- Otthonában szintetizátorozik az emberi kényelmekhez szokott lómenekült

- Maffia rabolhatta el a világ legkisebb póniját

- Már megint egy kutya nyerte a Britain's got talentet

- Hogy kerül az asztalra a mangalicamanga?

a fentiekből látszik, hogy a cikk írója mennyire komoly ingatlan-szakértő ;)

a link-huszár további linkelt cikkeit itt

( http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7193493-mier..

is megtaláljátok, hiába kértük, hogy ne linkelgessen.

Szóval 54%-os link-huszár: nem kell linkelgetned, mert belinkeltem a hozzászólásaidat, ott meg tudják nézni mások is a többi linkeket. ;)

2016. jan. 28. 09:09
 14/14 anonim ***** válasza:

[link]

"De az összes hatás közül messze a legsúlyosabb, hogy az Airbnb pont most jelent meg Budapesten."

2016. jan. 28. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!