Minimális telekméret ház építés esetén?
Ha az önkormányzat azt monfja, beépíthető a 30%-a akkor beépítheted... És ha gomba alaku többszintes házat csinálsz mint én, akkor lehet nagyobb is a ház, mint elsőre gondolnád..
Nálam alsó szint kb 30nm, emelet 65nm, tetőtér 65nm... Székesfehérvár 10 percre kocsival és mindezt kitermeltam 4 év spórolással gyári melóból... :)
650 m2-es telek 30%-a az 195 m2.
Tehát 455 m2 beépítetlen "zöldterület"-nek meg kell maradni!
És a kocsibeállók, járdák, placcok, szalonnasütő, és persze a ház maga, ki kell férjen a 195 m2-re.
"Időpont ma 10:46"
-> 50% zöldterület, 30% beépíthetőség
"Időpont ma 10:01"
-> másik forrásból is szeretnénk tudni, mert nem teljesen egyértelmű, mi van a PDF-ben és mit mondanak.
Érdekes, budapesti kertvárosban 500 m2 a minimum, annál kisebbre önálló helyrajzi számot se adnak.
Én a helyetekben felfelé mennék, vagyis alul garázsszint (nem pince), rá a lakóterület, fent pedig a tetőtér. Persze tudni kellene, mit enged a helyi éptési hatóság, milyen magas lehet az épület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!